avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie creste copil studenta a doua facultate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie creste copil studenta a doua facultate

Buna seara,
As dori sa intreb daca pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului daca sunt studenta in anul 3 la a 2a facultate (de acoea o si platesc, dar e forma de cursuri de zi, fara intreruperi), am la activ o alta facultate, un master si un doctorat, si voi sustine licenta dupa ce voi naste. Am inteles ca daca, dupa absolvire, depun cerere de intrare in somaj, as putea apoi sa fiu eligibila pt indemnizatia de crestere a copilului. Asa este? Exista o perioada in care tb depusa cererea de indemnizatie? Se mentin prevederile si in noul proiect de lege care ar fi sa intre in vigoare de la 1 iulie? Mentionez ca n-am realizat deloc venituri, ci doar sotul realizeaza venituri, dar el va continua sa munceasca. Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:17, 1 Aprilie 2016
1. Inteleg ca veti naste dupa ce veti absolvi facultatea.

2. - In aceasta situatie este bine ca imediat dupa absolvire (chiar daca nu ati dat licenta) sa va inregistrati la Agentia de Somaj.
- Perioada de 60 de zile pana veti incepe sa primiti indemnizatie de somaj si perioada cat primiti indemnziatie de somaj sunt perioade eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

3. - Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

4. CCC si indemnizatia aferenta se acorda numai la cerere (v. pct. 3).

5. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC de la data solicitarii CCC trebuie sa depuneti actele la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data.

6. Legea de modificare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor nu aduce modificari si in situatia prezentat de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt studenta in ultimul an de facultate si insarcinata, am dreptul la somaj? elenaboboc91 elenaboboc91 Sunt studenta in anul III de facultate la zi si urmeaza sa dau licenta. Sunt de asemenea insarcinata si urmeaza sa nasc in septembrie. Am dreptul la somaj dupa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil la absolvente bibisi bibisi Vreau sa aflu informatii referitoare la unde trebuie sa depun dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului, daca eu sunt din jud Maramures intr-o ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie mãmicã andrucroitoru andrucroitoru Soția mea a terminat anul acesta facultatea (în iulie) dar încă nu și-a dat licența (dar o va da în februarie). 1. Ea este considerată ... (vezi toată discuția)