avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lege asociatoie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lege asociatoie

Buna seara,
La sedi:(nta de asociatie care a avut loc s au ales membrii de comitet.
Dupa asta membrii din comitet au iesit si au ales presedintele dintre ei nesolicitand votul membrilor de asociatie.
Este correct?
In opinia mea citind legea acesta trebui ales de taota lumea,adica de asociatia de locatari,in speta toti locatarii prezenti la acea sedinta.

:(
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:26, 31 Martie 2016
"Primul preşedinte al asociaţiei de proprietari este ales de către Adunarea generală de constituire a asociaţiei de proprietari care îi stabileşte şi durata mandatului[art. 21 alin. (1) din lege]. Conform art. 21 alin. (3) din lege, „preşedintele asociaţiei de proprietari este fie candidatul care va obţine cel mai mare număr de voturi la alegerea membrilor comitetului executiv, fie oricare alt membru al comitetului executiv ales prin voinţa sa şi a majorităţii proprietarilor din cadrul adunării generale”.
Ulterior acestei adunări, alegerea şi revocarea preşedintelui asociaţei se face prin hotărâre a Adunării generale a proprietarilor membri[art. 27 lit. a) din lege]."
Daca presedintele nu este cel care a obtinut cele mai multe voturi atunci se alege dintre membrii CEx,

Se intelege ca in ambele cazuri proprietarii sunt cei care aleg modalitatea de alegere a presedintelui.

Puteti contesta modalitatea de alegere in instanta in termen de 45 de zile sau sa sesizati serv. relatii cu asociatiile de proprietari din cadrul primariei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari fara presedinte Cristina Crisan Cristina Crisan Buna ziua, Intrebarea mea este,ce se intampla daca intr-o adunare generala presedintele si-a dat demisia si nimeni din cei prezenti nu au dorit sa i-a aceasta ... (vezi toată discuția)
Cine si cum poate rezilia un contract de administrare bloc cu un pfa? Sever Simion Sever Simion Cine si cum poate rezilia un contract de administrare bloc cu un PFA? Mutlumesc. (vezi toată discuția)
Schimbarea presedintelui de asociatie de locatari matei coca matei coca As vrea sa stiu cum se poate schimba un presedinte de asociatie de locatari, care si-a depus demisia? S-a oferit un alt locatar si vrem sa stim daca poate ... (vezi toată discuția)