avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum sa obtin divortul daca el nu este de acord?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum sa obtin divortul daca el nu este de acord?

Buna seara,
Sunt casatorita de aproape 6 ani si imi doresc sa divortez.Partenerul meu nu este de acord,el fiind o fire violenta.Imi este teama de el,ma agreseaza fizic si verbal si nici cu psihicul nu stau mai bine din aceasta cauza.Va rog sa imi spuneti cam care ar fi procedura legala prin care eu as putea divorta.Inregistrarile audio cu comportamentul violent pot constitui probe in dosarul de divort?
Va multumesc!
Formulati o cerere de divort din culpa excusiva a sotului si o depuneti la judecatorie. Cererea de divorţ este de competenţa judecătoriei în circumscripţia căreia se află cea din urmă locuinţă comună a soţilor.
Dacă nu aveți martori va trebuie înregistrări ca sa nu aveți surprize neplăcute.
Dacă el ar fi de acord cu divorțul ar fi relativ simplu de divortat.
[ link extern ]

Aveti mai sus motivele de divort.

Copii aveti? Bunuri comune aveti? Daca da, va trebui sa luati in seama si aceste aspecte, mai ales in cazul copiilor, daca intentionati sa parasiti locuinta conjugala.
Stati impreuna, ati plecat deja, aveti unde merge?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters69698 ContSters69698 Care anume sunt considerate probe la divort? Sotul meu face crize de violenta groaznice, dar nu ma loveste, doar arunca si distruge lucruri,crize de furie ... (vezi toată discuția)
Divort Norelif Norelif Buna ziua! Intr-un divort ma poate reprezenta avocatul fara sa fiu prezenta? Nu pot discuta cu sotul meu de divort si trebuie sa plec de acasa doar cu cateva ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu cu copilul minor, consecinte aliaaa aliaaa buna ziua!vreau sa divortez.daca plec cu copilul minor la parinti in alta localitate ,fara acordul sotului,(el la randul sau este plecat la parinti si nu vrea ... (vezi toată discuția)