Articolul invocat de angajator pt. desfacerea CIM a fost
art. 55 lit. C si
art. 65 din legea 53/2003. Motivul invocat a fost desfiintarea locului de munca din motive financiare.
Marea problema este ca in desfacerea CIM apare formularea
Datele angajatorului (denumirea institutiei, adresa, etc)
si
Datele mele (nume, prenume, adresa)
DECID
dupa care urmeaza articolele de lege si motivul (vezi mai sus) in baza carora se decide desfacerea.
Eu, cand am semnat, am interpretat acel "DECID" ca pe un "eu decid", acel eu implicandu-l pe cel care a formulat decizia de desfacere, adica in sensul de "eu, susnumitul reprezentant al angajatorului".
In apel noul avocat pe care l-a angajat angajatorul invoca ca acel DECID ar dovedi decizia de comun acord si motiveaza ca ar fi un "decid" care gramatical corect se refera nu la o parte ci la ambele. Plus ca prin semnatura mea am acceptat desfacerea de comun acord. (Eu am semnat pt. primire, insa intr-adevar in partea de jos a deciziei de desfacere.)
Toate astea sigur le voi trece in intampinarea la apel. (De ex. de ce este litera C daca ar fi fost, cum se insinueaza acum, o intelegere de comun acord, deci litera B.)
Ce ma preseaza acuma foarte tare, este daca ma ajuta cu ceva daca la randul meu depun si eu apel. (Astazi pina la ora 12.)