avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Declarație de repartizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Declarație de repartizare

Care este obligativitatea societăților comerciale față de AJOFM în cazul angajarilor?
Mă interesează un caz în particular. Am angajat o persoană pe un post nou înființat, iar angajatul în cauză a încheiat fostul contract de muncă (prin demisie cu preaviz) cu o zi înaintea semnării contractului de muncă la societatea noastră. Recrutarea a fost făcută prin mijloace proprii, fără a apela absolut deloc la AJOFM, iar persoana angajată nu a avut întrerupere în muncă nici măcar o zi și, cu toate acestea, serviciul de resurse umane (externalizat) ne-a înmânat spre semnare o declarație de repartizare din partea AJOFM.
Mă puteți ajuta cu o explicație?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:52, 1 Aprilie 2016
Angajatorii au obligaţia să comunice agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă teritoriale, ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost comunicate potrivit legii, în termen de o zi de la data ocupării acestora, în condiţiile legii.

Puteti semna acea declarație de repartizare din partea AJOFM.
Dispozitia de repartizare de la AJOFM se emite numai in cazul persoanelor inregistrate la AJOFM.
Mulțumesc pentru răspuns! Exact la asta mă gândeam și eu. Dacă angajatul în cauză nu a fost o zi șomer, nici cu indemnizație, nici fără, de s-ar presupune că l-a repartizat AJOFM? Și care ar fi beneficiile de ambele părți ale acceptării declarației?
Nu exista niciun beneficiu daca se semneaza acea declaratie.

Din cate cunosc, acea repartizare este doar o practica si nu un document mentionat intr-un act normativ.
Dispozitiei de repartizare in munca este prevazut in Anexa nr. 2 din OMMSS 85/2002 privind aprobarea Procedurii de primire si de solutionare a cererilor de loc de munca sau indemnizatie de somaj, cu modificarile si completarile ulterioare, act normativ in vigoare.

Alte discuții în legătură

obligativitate eliberari dispozitie de repartie de la somaj sau ajofm Morisca10 Morisca10 In ce condtii este obligatorie dispozitia de repartie de la ajofm pentru incadrarea in munca a unui nou angajat ? (vezi toată discuția)
Conventie cu ajofm pentru subventii - incadrare persoane peste 45 de ani ANESCU MARIA ANESCU MARIA Se poate incheia cu AJOFM = CONVENTIE pentru subventii -incadrare persoane peste 45 de ani =in situatia in care in ultimi 2 ani persoana respectiva a lucrat ... (vezi toată discuția)
Candidati recomandati de catre agentiile de somaj alinadobre alinadobre Stie cineva daca agentiile de somaj ofera CV-uri, recomanda candidati pt. posturile libere pe care le are o companie. Daca da, trebuie indeplinite anumite ... (vezi toată discuția)