avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Actiuni la S.A.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Actiuni la S.A.


Buna ziua.

Suntem o societate comerciala pe actiuni. Dorim sa transformam actiunile nominative, in actiuni la purtator; in forma materiala trebuie sa tiparim fiecare actiune la purtator ? sau putem sa eliberam titluri cumulative pentru mai multe actiuni la purtator (de exemplu cate un titlu cumulativ pentru fiecare actionar).

In asteparea raspunsului va multumim anticipat.
Cel mai recent răspuns: Normandia , utilizator 15:07, 15 Aprilie 2016
Buna ziua,
Conf art 92 alin 4 Lg 31/1990 "Acţiunile nominative pot fi convertite în acţiuni la purtător şi invers, prin hotărârea adunării generale extraordinare a acţionarilor, luată în condiţiile art. 115."
Va multumim pentru intentie (cunoastem continutul art. 92 din Legea 31/1990), insa raspunsul nu ne limpezeste problema.

Intrebarea noastra era: ''in forma materiala trebuie sa tiparim fiecare actiune la purtator ? sau putem sa eliberam titluri cumulative pentru mai multe actiuni la purtator ? (de exemplu cate un titlu cumulativ pentru fiecare actionar ?)''

Ne puteti ajuta in acest sens ?, oferindu-ne precizarile necesare.


Buna ziua,
Conf art 92 alin 5 din Lg 31/1990 "Se pot emite titluri cumulative pentru mai multe acţiuni, când acestea sunt emise în formă materială."
Nu exista alte mentiuni in legislatie in acest sens, de aceea modul concret de realizare a acestei operatiuni il stabiliti dvs prin Hot AGA, .......ceea ce ne duce la raspunsul anterior.
In situatia in care unui actionar i se emite un certificat pentru 1000 de actiuni la purtator, si acesta de exemplu vrea sa-si gajeze 100 de actiuni ori sa-si vanda 230 de actiuni, cum va proceda ? daca nu are la dispozitie 1000 de actiuni la purtator tiparite individual, ci doar un certificat.

Multumim anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare asociati la un sa george141414 george141414 Se doreste a se schimba doi asociati la un SA(o persoana fizica si una juridica), cu 3 persoane fizice. Cum se procedeaza? In baza carui articol se poate ... (vezi toată discuția)
Cesiune actiuni sa Elena070 Elena070 Buna ziua. Imi poate spune cineva ce documente se depun la Registrul Comertului in cazul cesiunii de actiuni intre actionarii unui SA? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Subscrierea integrala si simultana a cs AlexandraaRadu AlexandraaRadu AB, AC și AD - persoane fizice constituie o SA prin subscriere integrală și simultană a capitalului social. Data înmatriculării este 2 aprilie 2018. AB ... (vezi toată discuția)