avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Penalitati contract comercial
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Penalitati contract comercial

Buna ziua,
Pe baza unui contract comercial se deruleaza urmaatoarele:
S-a primit marfa pe baza a doua avize emise in ianuarie 2012 in val de 500 lei.
Pentru aceste avize s-a emis factura de aceeasi valoare in iunie 2014.
In contractul de consignatie era stipulat ca daca marfa emise prin avize nu era vanduta in timp de trei luni se returna sau se achita integral.
Marfa s-a achitat dupa emiterea facturii, imediat a doua zi, adica in iunie 2014.
Cand curg penalitatile din punct de vedere legal, dupa emiterea facturii sau dupa cele trei luni de la data avizelor?
Se poate achita contravaloarea unor marfuri pe baza avizului ?
Este obligatoriu sa fie emisa o factura aferenta avizelor pentru a putea plati?
Penalitatea perceputa in contractul de consignatie este de 5% pe zi.
Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Marfuri trimise in custodie elims_mn elims_mn Buna ziua, As vrea sa trimit marfuri in custodie. Trebuie sa fac si aviz de custodie si proces verbal de custodie? Sau se poate face doar una din ele. Imi ... (vezi toată discuția)
Marfa cu plata la vanzare simi79 simi79 Ce proceduri se face cand se da marfa cu plata la vanzare?Din cate am inteles ar trebuie un contract intre firme,e adevarat?Numai pe baza de aviz se poate fara ... (vezi toată discuția)
Marfuri in custodie taie taie Buna ziua, Am primit marfuri in custodie de la o societate comerciala platitoare de TVA si as vrea sa stiu care sunt inregistrarile contabile. Pentru ... (vezi toată discuția)