avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... valoarea diurnei deplasare interna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

valoarea diurnei deplasare interna

Buna ziua,care este valoarea diurnei in cazul deplasarii interne a unui salariat al unei Intreprinderi Individuale?
Cel mai recent răspuns: ataela1 , utilizator 19:00, 1 Aprilie 2016
Pentru sectorul privat avem :
- art.44 alin.2 C.mun. : Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

- Valoarea maxima pentru o diurna neimpozabila in cazul salariatilor din mediul privat este, incepand din 27 ianuarie 2015, de 42,5 lei/zi (adica 2,5 x 17 lei – diurna zilnica pentru personalul bugetar). Sumele care depasesc aceste valori se supun impozitului pe venitul din salarii si asigurarilor sociale obligatorii.

Pentru sectorul bugetar avem :
Diurna zilnica de delegare si detasare pentru salariatii care au deplasari in tara in interes de serviciu este de 17 lei/zi.
Multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare diurna salariat detasat la 80 km distanta frank09 frank09 Buna ziua Cum trebuie procedat pentru a putea acorda unui salariat diurna daca este detasat la o distanta de 80 km fata de sediul firmei?Ce suma pot sa ii ... (vezi toată discuția)
Diurna in mediul privat CosteaSonia CosteaSonia Unde as putea gasi legea care se refera la diurna in mediul privat? (vezi toată discuția)
Cuantum diurna oanaportar oanaportar Hristos a înviat ! Un salariat a mers într-o delegaţie în altă localitate, în interes de serviciu. Delegaţia a fost pentru orele 8 - ... (vezi toată discuția)