avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... probleme vinzare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

probleme vinzare masina

Buna ziua,
In urma unui accident rutier, am hotarit sa vindem masina pentru ca nu mai avea sens sa o reparam.Asa ca am vindut-o (adica am incasat banii dar nu am facut nici un act de vinzare cumparare). Cel care a cumparat-o a afirmat ca o va repara si o va vinde mai departe , iar in momentul in care el o va vinde, se va face act de vinzare cumparare direct cu noi. Problema este ca a trecut ceva timp de atunci, persoana a reparat masina, dar act de vinzare -cumparare nu vrea sa faca, asa ca eu platesc in continuare toate impozitele.Mentionez ca actele masinii sunt la cumparator, desi eu am ramas proprietar in acte
Am citeva intrebari referitoare la aceasta situatie :
1. pot sa fac ceva sa radiez masina?
2. exista o modalitate legala sa fortez "cumparatorul" sa semneze vre-un act?
3. daca masina va fi implicata intr-un accident auto, ce urmari ar fi pentru mine din punct de vedere legal?

Multumesc
Incepand cu sfarsitul, in cazul unui accident dvs. nu aveti nici o raspundere, aceasta revenind soferului, indiferent care ar fi acesta.
Ar fi fost o solutie amenintarea cu radierea si radierea autovehiculului, dar daca actele sunt tot la el, nu vad alta solutie decat sa va duceti la locuinta lui si sa-i cereti actele sau sa mearga cu dvs. sa incheiati vanzarea.
Cu una din copiile de pe actul de vanzare, mergeti la primarie pentru radierea de la impozit, radierea autovehicului si inregistrarea in circulatie raman in sarcina cumparatorului.
Greseala a fost ca i-ati dat actele! Macar cartea de identitate a autovehiculului sa o fi pastrat-o!
Singura solutie rapida ( fiindca restul sunt de durata) este sa il sunati pe cumparatorul respectiv si sa ii spuneti ca daca nu se prezinta sa semneze contract de vanzare cumparare pentru masina si nu va permite sa radiati masina de la fisc si din circulatie veti face plangere la politie pentru furtul masinii!
Va garantez ca in 24 de ore se va prezenta ca sa finalizeze actele!
:D
Nu cred. Ca daca face plangere si politia vede ca de fapt nu e furt, toit vanzatorul o incurca.
Si asta o stie si cumparatorul.
MIHAI GRIGORE a scris:

Singura solutie rapida ( fiindca restul sunt de durata) este sa il sunati pe cumparatorul respectiv si sa ii spuneti ca daca nu se prezinta sa semneze contract de vanzare cumparare pentru masina si nu va permite sa radiati masina de la fisc si din circulatie veti face plangere la politie pentru furtul masinii!
Va garantez ca in 24 de ore se va prezenta ca sa finalizeze actele!
:D


Perfect deacord cu cele afirmate de Dl. Mihai, cum sa demonstreze Cumparatorul ca este proprietar?, daca vanzatorul ii solicita iar plata pretului ?, Poate face plangere pentru abuz de incredere , .......... nu cred ca o sa ii convina cumparatorului si va fi deacord cu incheierea contractului.


Incheiati un contract de vanzare cumparare(gasiti model pe situl prefecturii la inmatricularii) scrieti pe talonul masini, instrainat catre la data de .........., faceti o copie si radiati masina de la finante, atat trebuie sa faceti ......
din pacate in practica odata ce ai scapat actele nu mai ai nici o posibilitate sa il fortezi sa faca contract de vanzare-cumparare. politia nu se baga, ca e abuz de incredere si te trimit la tribunal. tribunalele le stim...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare masina fara act de vanzare-cumparare cornel_gmc cornel_gmc Buna, am cumparat o masina de la cineva insa fara a intocmi un act de vanzare-cumparare.Dupa un timp am vandut masina,deci nu o mai am.Acum a venit cea de la ... (vezi toată discuția)
Am vandut o masina unui politist,nu am apucat sa fac actele cu el si el a plecat cu masin,dar nu mi-a dat banii,ce sa fac? silicuta79 silicuta79 In anul 2008,luna decembrie,am vandut unui politist o masina,nu stiu daca ma exprim corect deoarece nu a fost o vanzare,mai mult un furt,o inselaciune,un abuz ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism QED QED Buna ziua, Suntem in proces de vanzare a unei masini care e inmatriculata pe numele tatalui meu. Cel cu care ne-am inteles sa o cumpere a lasat de inteles ... (vezi toată discuția)