Programul de contabilitate pe care-l folosesc este Saga,si este f.bun,usor de minuit.
Am insa o problema;imi afiseaza cursurile valutare din ziua din urma,adica pe data de 31.12.2008 eu am afisate cursurile valutare din ziua de 30.12.2008. este gresit?...sau nu este?
Intreprinderea cu care am lucrat mi-a spus ca este corect!...dar vad ca toata lumea se raporteaza in calcule la val.Euro la 31.12.2008=3.9852 lei, val.care mie imi apare pe calculator pe data de 01.01.2009.
Nu, nu este corect, mai ales ca si Mfinante afiseaza cursul in 31.12. pentru ca toata lumea sa foloseasca macar o data pe an, la raportare, acelasi curs (in cazul nostru 3.9852)
Nu inteleg!...
cum adica este corect pt."calculele zilnice"? si ptr."raportarile contabile",nu este corect.
Dati-mi un exemplu!
Raportarile contabile nu sint cumulul inregistrarilor zilnice.Cum pot trece o valuta cu o sume in situatiile zilnice si cind raportez modific cifrele?
Va referiti cumva cind spuneti raportare,doar la ziua de 31.12.....cind ar trebui sa folosesc cursul BNR ,iar ptr.tot restul anului pot folosi var.SAGA?
Exact ! La sfarsitul anului se face reevaluarea tuturor datoriilor si creantelor in valuta la cursul comunicat de MF.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Incasare in valuta
luciapap
Buna ziua, am facut o facura pt exterior care sa incasat in banca in euro, cum se inreg in conta?
Factura se inreg la iesiri in valuta? se trece in lei sau in ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.