avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general afisare cursuri valutare-cum este corect?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

afisare cursuri valutare-cum este corect?

Programul de contabilitate pe care-l folosesc este Saga,si este f.bun,usor de minuit.
Am insa o problema;imi afiseaza cursurile valutare din ziua din urma,adica pe data de 31.12.2008 eu am afisate cursurile valutare din ziua de 30.12.2008.
este gresit?...sau nu este?
Intreprinderea cu care am lucrat mi-a spus ca este corect!...dar vad ca toata lumea se raporteaza in calcule la val.Euro la 31.12.2008=3.9852 lei, val.care mie imi apare pe calculator pe data de 01.01.2009.
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 20:42, 10 August 2009
Este corect , fiindca BNR afiseaza abia la ora 14 cursul valutar pentru ziua urmatoare!B-)
Nu, nu este corect, mai ales ca si Mfinante afiseaza cursul in 31.12. pentru ca toata lumea sa foloseasca macar o data pe an, la raportare, acelasi curs (in cazul nostru 3.9852)
Pentru calculul zilnic, este corect ceea ce va afiseaza calculatorul.
Pentru raportarile contabile, folositi cursul stabilit de cei din MF.
Nu inteleg!...
cum adica este corect pt."calculele zilnice"? si ptr."raportarile contabile",nu este corect.
Dati-mi un exemplu!
Raportarile contabile nu sint cumulul inregistrarilor zilnice.Cum pot trece o valuta cu o sume in situatiile zilnice si cind raportez modific cifrele?
Va referiti cumva cind spuneti raportare,doar la ziua de 31.12.....cind ar trebui sa folosesc cursul BNR ,iar ptr.tot restul anului pot folosi var.SAGA?

multumesc!
Ultima modificare: Luni, 10 August 2009
barbutadddddddddddddd, utilizator
Exact ! La sfarsitul anului se face reevaluarea tuturor datoriilor si creantelor in valuta la cursul comunicat de MF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare in valuta luciapap luciapap Buna ziua, am facut o facura pt exterior care sa incasat in banca in euro, cum se inreg in conta? Factura se inreg la iesiri in valuta? se trece in lei sau in ... (vezi toată discuția)
Facturi externe barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Ma poate ajuta cineva spunindu-mi : 1)-,[b]la ce curs valutar [/b]trebuie sa calculez facturile externe platite cash ? : -la cursul valutar ... (vezi toată discuția)
Diferente curs valutar aleius aleius Buna ziua, am preluat o firma de la 01.01 cu urmatoarea situatie: - pe data 01.10 a inregistrat fact. furnizor extern 1000 euro*3.5 = 3500 ron - pe data de ... (vezi toată discuția)