avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, propunere de cedare drepturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, propunere de cedare drepturi

Buna ziua! Numele meu este Flaviu si am nevoie de consiliere juridica!
Bunica mea a avut 3 copii: tatal meu, matusa mea si pe unchiul meu.
Tatal meu a murit, apoi au murit si bunica mea si unchiul meu. Acum matusa mea vrea sa mergem la notar pentru a semna niste hartii pentru ca tot ce a ramas dupa bunica si unchiul meu, sa treaca pe numele ei, spunand ca este mai bine ca totul sa fie pe numele ei si cand va vinde casa si terenul, ne va da si noua partea noastra! (desi dupa aceasta idee ar exista si varianta ca totul sa fie pe numele nostru si sa-i dam jumatate din suma dupa ce vindem :D ) Ce ma sfatuiti sa fac?!
Unchiul meu era persoana cu handicap. Matusa se ingrijea de el si lua toata pensia lui. Dupa moartea lui, a putut ridica o pensie de pe numele lui, fara acordul nostru?!
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2016
Flaviu81, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:31, 2 Aprilie 2016
Matusa nu are niciun drept sa va solicite asa ceva.
Nu semnati nimic in favoarea ei si solicitati cota parte ce va revine din partea tatalui.
Nu avea de ce sa beneficieze de pensie dupa fratele cu hsndicap, doar copiii acestuia, daca a avut, ar fi beneficiat de pensie dupa decesul tatalui lor si numai in cazul in care ar fi fost minori.
Spuneti-i matusii ca mai bine sa se imparta masa succesorala conform legii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2016
cyan, moderator
Ma refeream la faptul ca daca iti moare cineva din familie, ai dreptul sa ridici o ultima pensie, pe langa ajutorul de inmormantare! Nu ma refeream la pensia de urmas, cred ca nu m-am exprimat bine! :(
Bunica a murit anul trecut si unchiul in acest an! Unchiul nu avea copii. Poate a reusit sa ridice ajutorul de la amandoi fara sa se consulte cu noi, desi nu aveam si nu avem nicio pretentie in acest aspect!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Aprilie 2016
Flaviu81, utilizator
fara sa se consulte cu noi

Care voi ?
Ajutorul de deces, il ia cine face dovada ca l-a inmormantat.
Dezbateti succesiunea in ordinea deceselor si dobanditi-va mostenirea legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suntem doi frați și deținem un teren extravilan, cu titlul ... Alexandru9876 Alexandru9876 Suntem doi frați și deținem un teren extravilan, cu titlul de proprietate pe numele bunicului. Nu mai exista alți moștenitori în afara de noi doi, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. bunicii mei au murit în urma cu 24 de ani. ei au ... Aerbod Aerbod Buna ziua. Bunicii mei au murit în urma cu 24 de ani. Ei au avut 3 copii, o fata și 2 băieți. In casa părintească a rămas doar tatăl meu încă de ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de deces ContSters167230 ContSters167230 buna ziua! tatal meu a decedat in iulie 2010 si nu era pensionar.el locuia cu bunica mea, pensionara de c.a.p.si cu pensie de veteran de razboi. ea a primit de ... (vezi toată discuția)