avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitii Publice- sarcini angajat
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitii Publice- sarcini angajat

Buna ziua.
Am si eu o intrebare. Sunt angajata cu studii medii pe postul de lucrator comercial.
De curand am fost pusa sa fac parte din comisia de achiziti. Desi sunt 2 juristi , eu sunt pusa sa fac caietele de sarcini, sa fac toata treaba. Iar cand le-am zis ca nu stiu sa fac caietele de sarcini , s-au suparat si mi-au zis, ca ele nu au auzit in viata lor ca un jurist sa se ocupe de asa ceva.
Vreau sa stiu daca eu ca lucrator comercial am dreptul sa particip la achizitiile publice.
Vreau sa stiu ce sarcini are un secretar cu studii medii?
Cel mai recent răspuns: ibitza78 , utilizator 10:15, 25 Aprilie 2016
Daca prin "comisia de achizitii" intelegeti comisia de evaluare a procedurilor de achizitie publica, atunci responsabilitatile membrilor comisiei de evaluare le puteti citi incepand cu art. 71 din HG 925/2006.

Orice achizitie porneste de la un referat de necesitate intocmit de catre cel ce semnaleaza respectiva necesitate a autoritatii contractante. Caietele de sarcini se intocmesc de catre cei ce intocmesc referatul de necesitate, intrucat doar ei stiu de ce anume are nevoie autoritatea contractanta pentru a-si desfasura activitatea in bune conditii.

ART. 3 din HG 925/2006

  (1) În aplicarea prezentelor norme, autoritatea contractantă, prin compartimentul intern specializat în atribuirea contractelor de achiziţie publică, organizat conform art. 304^1 din ordonanţa de urgenţă, are următoarele atribuţii principale:
  a) elaborarea şi, după caz, actualizarea, pe baza necesităţilor transmise de celelalte compartimente ale autorităţii contractante, a unui program anual al achiziţiilor publice, ca instrument managerial pe baza căruia se planifică procesul de achiziţie;
  b) elaborarea sau, după caz, coordonarea activităţii de elaborare a documentaţiei de atribuire sau, în cazul organizării unui concurs de soluţii, a documentaţiei de concurs;
  c) îndeplinirea obligaţiilor referitoare la publicitate, astfel cum sunt acestea prevăzute de ordonanţa de urgenţă;
  d) aplicarea şi finalizarea procedurilor de atribuire;
  e) constituirea şi păstrarea dosarului achiziţiei publice.


  (2) Celelalte compartimente ale autorităţii contractante au obligaţia de a sprijini activitatea compartimentului de achiziţii publice, în funcţie de specificul documentaţiei de atribuire şi de complexitatea problemelor care urmează sa fie rezolvate în contextul aplicării procedurii de atribuire.

  (3) Autoritatea contractantă are, totodată, dreptul de a achiziţiona servicii de consultanţa, conform prevederilor ordonanţei de urgenta, în scopul elaborării documentaţiei de atribuire si/sau aplicării procedurii de atribuire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitiile publice si caietul de sarcini - cine intocmeste si semneaza caietul de sarcini? elenaelisa elenaelisa In cadrul unei autoritati contractante cine trebuie sa intocmesca si sa semneze caietul de sarcini? In HG 925/2006 este prevăzut ca directia de specialitate ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii erus erus Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti se poate incheia un contract de prestari servicii cu un expert in achizitii publice extern la un spital, pentru elaborarea ... (vezi toată discuția)
Atributiile juristului aleodor27 aleodor27 Intr-o procedura de achizitie publica, la finalul acesteia, juristul institutiei trebuie sa si intocmeasca contractul de atribuire sau doar sa-l vizeze de ... (vezi toată discuția)