avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Verificare prealabila si recunoastere adeverinta de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Verificare prealabila si recunoastere adeverinta de incadrare in grupa de munca inainte de depunere dosar pensionare

Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti cine imi poate verifica si confirma adeverinta de incadrare in grupa II-a de munca inainte de depunerea dosarului de pensionare pentru pensie anticipata partiala, pentru a stii daca nu am surpriza de-a fi contestata dupa ce iau o hotarare de incetare a CIM, bazandu-ma tocmai pe o reducere a varstei standard de pensionare? Este obligata Casa de pensii sa o faca? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:44, 3 Aprilie 2016
vidolmans a scris:
...pentru a stii daca nu am surpriza de-a fi contestata dupa ce iau o hotarare de incetare a CIM...



1. Nu e nevoie sa incetati contractul individual de munca (CIM) pentru a depune cererea de pensionare la Casa de Pensii.

2. Depuneti cererea si actele necesare la Casa de Pensii si puteti sa lucrati in continuare.

3. Daca este vorba de pensie anticipata, anticipata partiala sau de pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare incetarea CIM se va face dupa primirea deciziei de pensionare.

4. Din Codul muncii:

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...

c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II;
...
Multumesc pentru operativitatea raspunsului. Este vorba de luarea unei decizii de incetare a CIM cu acordul partilor si pachet compensator si data incetarii este fixa, 01.05.2016.
In conditiile astea trebuie sa iau o decizie in aceasta saptamana si grupa de munca mi-ar reduce varsta de pensionare la limita de varsta cu 18 luni. Aici am rezerve ca nu cumva sa nu mi se recunoasca de catre casa de pensii activitatea in grupa de munca, situatie pe care ar trebui sa o stiu inainte de decizie.
Atunci incercati sa rugati pe cineva de la Casa de Pensii sa va verifice adeverinta pe care o detineti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare svisarinescu svisarinescu Buna seara.Va rog sa ma ajutati intr-o situatie noua pentru mine. Am un angajat care vrea sa depuna dosarul de pensioanare pentru limita de varsta cu reducere ... (vezi toată discuția)
Pensionare solov solov O colea a solicitat adeverinta pentru pensionare pentru limita de virsta in luna februarie.Decizia a primit-o aprox. dupa 45-60 zile,insa nici acum nu a ... (vezi toată discuția)
Pensie sexu sexu am depus dosarul de pensionare,dureaza cateva luni pina vine hotarirea,in acest timp pot fi dat afara de la serviciu ? pot sa-mi scot concediu medical in ... (vezi toată discuția)