avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Desfacere CIM La firma unde lucrez celor care se ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Desfacere CIM La firma unde lucrez celor care se pensioneaza, ...

Desfacere CIM
La firma unde lucrez celor care se pensioneaza, firma vede când s-au împlinit 45 zile de la depunerea dosarului la casa de pensii și desfac cim în lipsa deciziei comunicata lor de către casa ppri email sau titularului prin posta .
ESTE LEGAL ? CE BAZA LEGALA AU?
Cel mai recent răspuns: papacostas , utilizator 08:05, 9 Septembrie 2024
Firma greseste , incalcand prevederile legale.

Legea prevede doua date privind incetarea de drept a c.i.m. in cazul pensionarii, astfel :
1. la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare;

2. la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II.

Daca vorbiti despre limita de varsta, atunci incetarea are loc nu la data comunicarii deciziei ci la data indeplinirii conditiilor de pensionare pentru limita de varsta.
Vorbesc de pensie cu reducerea varstei standard de pensionare. Lucrez grupa 1 de munca de 35 ani . Am depus dosarul pe 20 August.

Cornel Vasile a scris:

Firma greseste , incalcand prevederile legale.

Legea prevede doua date privind incetarea de drept a c.i.m. in cazul pensionarii, astfel :
1. la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare;

2. la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II.

Daca vorbiti despre limita de varsta, atunci incetarea are loc nu la data comunicarii deciziei ci la data indeplinirii conditiilor de pensionare pentru limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie incetare cim cu art 56 alin. 1 lit. c (limita de varsta) flori9 flori9 Buna seara, Am o mica nelamurire in ceea ce priveste decizia de incetare a cim pt limita de varsta. In toate modelele pe vare le-am gasit apare referirea la ... (vezi toată discuția)
Pensionare ContSters147006 ContSters147006 Daca un angajat se pensioneaza pentru limita de virsta beneficiind si de grupa a II a de munca CIM se desface cu data depunerii dosarului sau trebuie asteptata ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala elenaciobotaru elenaciobotaru va rog sa-mi spuneti daca se poate desface contractul de munca in momentul in care se face cererea adeverintei pentru pensie anticipata partiala. mentionez ca ... (vezi toată discuția)