avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cife de beton trec la doar cativa centimetri de gardul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cife de beton trec la doar cativa centimetri de gardul meu si de panoul de gaz din cauza masinilor parcate pe drumul de servitute

Buna ziua. Am cumparat anul trecut o casa de la un amator care construieste case in regie proprie si le vinde doar cu dreptul de trecere pe drumul de servitute. A mai vandut si teren pe care se construieste acum o casa in regie proprie de noul proprietar. In momentul de fata sunt 4 case in constructie iar proprietarul drumului de servitute care face 3 case din cele 4, depoziteaza materiale de costructie pe drumul de servitute si isi parcheaza masina personala in dreptul proprietatii mele (partea opusa), la fel fac si muncitorii lui, iar in momentul in care vin masini cu tonaj mare acestea trec cu greu, la doar cativa centimetri de gardul meu si de panoul de gaz (IMPLICIT si peste teava de gaz ingropata in pamant).
Va rog sa-mi spuneti cum pot sa asigur legal integritatea gardului? Pot sa amenajez ceva in fata lui, sa pun un afis, sa vorbesc cu dirigintii de santier, sa pun un mini gardulet, flori, ...?
Au voie masinile cu tonaj mare sa treaca la cativa centimetri de panoul de gaz si deasupra tevii de gaz din pamant?
Are voie proprietarului (mai precis este fiul proprietarului, mama lui fiind proprietara) si muncitorii acestuia sa parcheze masininile in dreptul proprietatii mele sau sa depoziteze materiale de constructii in dreptul proprietatii mele, ingustand astfel trecerea masinilor cu gabarit?
In momentul de fata construieste o casa in stanga mea si astfel beneficiaza de gardul meu de beton pe care atat el cat si muncitorii sprijina materiale de constructii provocand crapaturi la imbinari. Va rog sa-mi spuneti cum ma pot proteja legal sa nu mai sprijine materiale si unelete pe gard.
Mentionez ca am vorbit cu el, mereu zice DA DA sau NU AM VOIE SA FAC NIMIC si a 2-a zi o tine tot pe a lui. Este interesat doar de profit si atat.
Drumul de servitute (acoperit doar cu piatra) arata jalnic, este denivelat din cauza masinilor grele care trec. In sezonul rece cand ploua (atunci nu vin cumparatori ci doar masinile de constructie) acestea trec si fac transee iar pamantul dizlocat intra pe sub gard in curtea mea. Oare exista o lege care sa-l oblige sa respecte bunul trai al celor care au drept de trecere pe drumul de servitute?
Va multumesc anticipat pentru ajutorul care urmati sa mi-l acordati.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:11, 4 Aprilie 2016
Este nevoie de adrese, de dovezi, de negocieri. Totusi, desi puteti sa va adresati distribuitorului de gaze, primariei, nu stiu daca si in ce masura aveti un castig fara o implicare si o cheltuiala care, poate, nu merita. Trebuie sa luati in calcul o negociere, dar sa tineti seama de faptul ca drumul nu va apartine, asa incat puteti trece pe el, nu solicita o anumita calitate a lui. De asemenea, daca nu aduce atingere tevii de gaz, nu conteaza cat de aproap[e trece, poate trece si prin ea daca nu o afecteaza... :D
In privinta pamantului care va intra in curte, depinde de cauze si de modul in care se poate remedia, poate aveti o cale, dar trebuie filmat/fotografiat, dovedit.
Referitor la gardulnde care sprijina, asta se dovedeste cu expertiza, puteti face o actiune in instanta daca sunteti convins ca merita. Aveti nevoie si de martori si/sau poze ca sprijina materiale de gard.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul vecinului cu drumul de servitute nou constituit e necesar? tractor tractor Mi-am cumparat un teren la munte ca sa construiesc o casa de vacanta. Vecinul de alaturi care avea o curte foarte mare a constituit pe langa proprietatea mea ... (vezi toată discuția)
Servitute m27ius m27ius detin un teren si o casa de 3 ani Cand am cumparat casa avea o servitute de 1,5 metri Am dat in judecata ambi vecini si judecatoria........ mi-a dat drept de ... (vezi toată discuția)
gard si autorizari ioanandrei ioanandrei Va rog, 1. construirea unui gard format din stilpi din teava rotunda metalica si panouri de sirma , necesita autorizatie de constructie ?( stilpii vor fi ... (vezi toată discuția)