avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dreptul de semnare bilant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dreptul de semnare bilant

Buna ziua, in cazul in care persoana imputernicita sa intocmeasca si sa semneze situatiile financiare ale firmei, se numeste " manager financiar", si nu " director economic" sau " contabil sef", conform Legii contabilitatii 82/1991, trebuie sa semneze aceste situatii financiare ca " alta persoana"? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: lorella , utilizator 10:03, 5 Aprilie 2016
Potrivit art.28 alin.(10)din Legea contabilitatii nr.82/1991,republicata,cu modificarile si completarile ulterioare : ^situatiile financiare anuale si raportarile contabile se semneaza de catre directorul economic,contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie.^ Acea prevedere cu inlocuitul temporar,cu referire la semnarea situatiilor financiare si a raportarilor contabile, nu mai este in vigoare din anul 2011.
Multumesc, nu stiam de vechea prevedere, acum m- am lamurit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot semna bilanțul daca am studii economice superioare cu licenta? tatiana1 tatiana1 Buna ziua, am studii economice superioare cu licenta si ma angajez pe post de director economic .Pot semna bilantul si raportarile semestriale? In Legea ... (vezi toată discuția)
Cine poate semna bilantul contabil? cristinamanu cristinamanu Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Daca o firma are angajat un contabil ( dar fara studii superioare), iar administratorul are studii economice superioare, ... (vezi toată discuția)
Directorul economic poate intocmi situatia financiara anuala? Emil P Emil P Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si sa-mi transmiteti daca directorul economic, contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca ... (vezi toată discuția)