avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare femei insarcinate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare femei insarcinate

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti unde pot gasi reglementarea conform careia, femeile insarcinate nu pot face ore suplimentare. Am tot gasit in articole , inclusiv pe Avocatnet asa ceva, dar nu si in legislatie.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:44, 4 Aprilie 2016
Art. 4 din OUG 96/2003 :
Angajatorii au obligaţia să adopte măsurile necesare, astfel încât:

a)să prevină expunerea salariatelor prevăzute la art. 2 lit. c)–e) la riscuri ce le pot afecta sănătatea şi securitatea;

b)salariatele prevăzute la art. 2 lit. c)–e) să nu fie constrânse să efectueze o muncă dăunătoare sănătăţii sau stării lor de graviditate ori copilului nou-născut, după caz.


art.2
În sensul prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă, termenii şi expresiile de mai jos sunt definite după cum urmează:
...
c)salariata gravidă este femeia care anunţă în scris angajatorul asupra stării sale fiziologice de graviditate şi anexează un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care să îi ateste această stare;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa imi anunt sefii in scris ca sunt insarcinata? cosmi24 cosmi24 buna ziua... lucrez la o firma de un an si jumatate si sunt insarcinata in 2 luni. cum trebuie sa comunic acest lucru angajatorului? am inteles k e mai bine sa ... (vezi toată discuția)
Fumat la locul de munca in privat Maya_Rebecca Maya_Rebecca buna ziua, am o nelamurire majora. sunt angajata intr-o societate comerciala de 6 ani. recent am ramas insarcinata. sefa mea, ce sta sicu mine in birou, ... (vezi toată discuția)
Concediere ioana b ioana b daca o angajata este insarcinata poate sa fie data afara?gravida si-a anuntat sefi verbal dar nu si-a inregistrat declaratia in scris, iar angajatorul dupa o ... (vezi toată discuția)