avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe un bun instrainat
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe un bun instrainat

Buna ziua,

As avea nevoie de sfaturile dumneavoastra in ceea ce priveste o situatie in care ma aflu acum.

Maicamea a facut o fapta buna acum ceva ani in urma si a cumparat un scuter pe care mai apoi l-a dat unui "prieten" de-al ei fara act de vanzare-cumparare sau altceva. Scuterul inafara de momentul achizitiei nu s-a aflat nici o alta secunda in posesia mamei mele.

Problema este ca s-a strans o suma frumusica de bani de dat pentru impozit (2100 lei) si nu stim cum sa facem sa scapam de ea. Cum poate demonstra ca nu s-a aflat in posesia scuterului sau cum putem sa somam proprietarul sa plateasca suma in locul mamei mele. Situatia devine cu atat mai dificila intrucat mama e imobilizata la pat de 4 ani de zile in urma unei interventii chirurgicale, si actul de cumparare al scuterului e disparut si el deci este in imposibilitatea de a se duce sa bata la usi/ghisee.

E ceva de facut in aceasta situatie?

Multumesc anticipat,
Andrei

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire sau nu? mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Tatal meu a locuit in concubinaj cu o femeie in jur de 7 ani. Au cumparat impreuna un apartament prin contract de v/c jumatate-jumatate. El avea ... (vezi toată discuția)
Pentru bani, isi vrea mama moarta... carmen silva carmen silva buna ziua, scriu pentru cazul unei prietene. sunt doi frati: frate si sora... Apartamentul in care locuieste mama lor, a fost cumparat de mama pe numele ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare lavmihai lavmihai Buna ziua! Am si eu o curiozitate cu privire la o situatie. O sa incerc sa enunt “problema” dupa cum urmeaza. Cu cativa ani in urma, Ioan a fost ... (vezi toată discuția)