Buna ziua,
acum cativa ani am instrainat un autovehicul. Am reusit sa-l radiez de la serviciul financiar, nu si de la prefectura, asadar primesc amenzi in continuare.
Intentionez sa obtin o hotarare judecatoreasca pentru a transcrie transmiterea dreptului de proprietate, dar cumparatorul a instrainat la randul lui autovehicolul.
Intrebarile mele sunt: chem in judecata doar Prefectura - Serviciul Permise ... sau si cumparatorul (chiar daca am certitudinea ca a instrainat autovehicolul)?
Taxa de timbru in ce cuantum este?
Serviciul permise de conducere din cadrul Prefecturii nu este implicat in problema dvs. Litigiul se rezolva intre dvs si cumparator, fie pe calea amiabila, fie prin instanta.
Amiabil am tot încercat să rezolv, dar fără succes!
Mă gândeam că instanța, prin hotărârea ce-o va pronunța, să oblige serviciul de permise de conducere din cadrul prefecturii să radieze mașina de pe numele meu, având în vedere transmiterea proprietății.
Dati in judecata cumparatorul, depuneti la dosar copie dupa certificatul de vanzare cumparare. Dupa hotararea instantei daca esta favorabila faceti o copie si cereti la politia rutiera DIN JUDETUL UNDE VA ESTE INMATRICULATA MASINA PE NUMELE DVS. de radiere din circulatie. In momentul radierii masina va figura ca radiata, iar deoarece cumparatorul are o perioada de 30 de zile (parca) de asi inmatricula masina si nu o face in cazul in care va fi oprit in trafic va fi cercetat penal pentru punerea in circulatie a unui vehicul neinmatriculat, deci va veti si razbuna oarecum pentru amenzile primite. De asemenea cu copie a hotararii judecatoresti si a contractului de vanzare cumparare (ar ajuta si daca ati fi trecut in talon la rubrica "instrainat la data de catre" si sa aveti o copie) depuneti contestatie la judecatoriile de pe unde v-au venit amenzile nu uitati sa chemati in garantie si cumparatorul (la care ati vandut) ajuta. Succes
Vanzare autoturism
Popesku
Buna ziua, anul trecut am vandut auto personal, am facut contract de vanzare cumparare, i-am dat talunul si cartea , apoi am trimis fiscalul la o adresa ... (vezi toată discuția)