avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... incercare radiere autoturism vandut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

incercare radiere autoturism vandut

Am vandut un autoturism pe care cumparatorul nu la inmatriculat pe numele sau conform legislatiei in vigoare. In adresa primita de subsemnat de la Serviciul Public Comunitar Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor s-au indicat doua cai de rezolvare : gasirea cumparatorului si obligarea acestuia sa inmatriculeze autoturismul pe numele sau, sau darea in judecata a acestuia pentru obtinerea radierii autoturismului. Nefiind de gasit nici cu ajutorul organelor de politie, am recurs la darea in judecata. Curatorul platit de mine l-a gasit pe cumparator ; acesta a recunoscut ca a ‘omis’ sa inmatriculeze autoturismul pe numele sau. Dupa prima sesiune de judecata s-a dat o rezolutie precum ca cererea mea este respinsa ca inacceptabila fara sa motiveze explicit in ce consta si m-a obligat sa platesc in continuare curatorul pentru o alta cercetare. Am facut recurs specificand ca declaratia cumparatorului a clarificat starea de fapt , si avand in vedere ca solicitatrea mea initiala a fost calificata ca fiind inacceptabila am solicitat instantei de judecata dea o rezolutie oficiala de obligare a cumparatorului sa-si inmatriculeze autoturismul cumparat. Tot in recus am specificat ca sunt de accord sa mai platesc inca o data curatorul daca este necesar dar totodata am mentionat si faptul ca voi avea in vedere sa solicit si eu cumparatorului daune materiale. Am asteptat un raspuns la recurs, sau o alta invitatie la o sesiune de judecata, dar surpriza mare a fost ca am primit o HOTARARE DEFINITIVA in care sunt obligat sa mai platesc 200 lei curatorului. Daca s-a tinut o alta sesiune de judecata de ce nu am fost instiintat ? Daca nu s-a tinut de ce trebuie sa mai platesc curatorului ? Abia in aceasta hotarare definitiva mi s-a explicat ca cererea mea este inacceptabila deoarece eu am cerut ca Judecatoria sa-mi radieze autoturismul. La dosar am prezentat de la inceput fotocopia cu adresa primita dela Serviciul Public Comunitar Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor pe care am mentionat-o mai sus si pe baza careia am intocmit dosarul de judecata. Era de la sine inteles ca formularea mea ca cerere, nu era in sensul ca Jucatoria sa radieze autoturismul, ci sa dea un verdict prin care sa autorizeze Politia rutiera sa faca acest lucru. Nu te duci la judecatorie decat pentru un verdict, pentru o rezolutie legala la problema prezentata la dosar. Iarasi nu inteleg de ce in hotararea definitiva nu s-a pronuntat nimic legat de solicitarea ulterioara a subsemnatului de a da o rezolutie prin care cumparatorul sa fie somat sa inmatriculeze autoturismul.
Neinmatricularea autoturismului pe numele cumparatorului mi-a adus prejudicii destul de mari; au venit pe adresa mea numeroase procese verbale de amenda pentru circularea pe drumurile publice fara rovinieta. Am contestat aceste procese verbale, am reusit prin judecata anularea tuturor, dar am pierdut mult timp si bani. Cumparatorul, in schimb s-a eschivat ani de zile de la impozitul auto, rca, itp, amenzi.
Mai mult decat atat acesta ar fi putut sa comita cu autoturismul neinmatriculat pe numele sau char si fapte care tin de domeniul penal.
Am dorit sa obtin radierea autoturismului de pe numele meu la Serviciul Public Comunitar Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor prin judecata, chiar fara sa cer daune dar din pacate nu stiu din ce ratiune nu mi s-a dat mie dreptate ; mai mult decat atat am platit o data curatorul si dupa cum am mentionat mai sus, in hotararea definitiva sunt obligat sa mai achit inca 200 lei. Care poate fi ratiunea, legea, articolul de lege prin care se da un verdict nefavorabil vanzatorului autovehicolului care a efectuat toate procedurile cerute de lege privind vanzarea, iar cumparatorul gasit, identificat, care a recunoscut ca a ‘omis’ inmatricularea nu suporta nicio sanctiune.
Avand in vedere cele prezentate mai sus va rog sa ma indrumati ce pot sa fac in continuare. Nu accept sa capitulez pentru ca de fapt, de drept, legal nu am nicio vina ; nu pot sa capitulez in fata unei persoane care nu are respect fata de lege ; nu vreau sa capitulez pentru ca sunt victima unei legi deficitare si anume aceea privind vanzarea-cumpararea unui autovehicul folosit. Am inteles ca in prezent vanzatorul ar trebui sa instiinteze politia rutiera intr-un anumit numar de zile instrainarea autoturismului, fapt care duce la clarificarea cazurilor asemanatoare cu cea a subsemnatului.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:12, 8 Mai 2015
Era de la sine inteles ca formularea mea ca cerere, nu era in sensul ca Jucatoria sa radieze autoturismul, ci sa dea un verdict prin care sa autorizeze Politia rutiera sa faca acest lucru
.Instanta de judecata nu da verdicte ci dispune hotarari
Aveti dreptul legal sa actionati in instanta cumparatorul si sa solicitati daune in cuantumul pe care il puteti proba legal
Comunicati la SPR-evidenta auto hotararea instantei care contine numele detinatorului bunului mobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de inmatriculare respinsa 22virgil 22virgil Buna ziua! As avea mare nevoie de un sfat din partea d-voastra. Anul trecut in februarie am cumparat un autoturism la mana a doua, fiind de altfel si prima ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism flori_minicards flori_minicards Buna seara am cumparat un autoturism de la o doamna din Mehedinti masina a inscriso in 02/02 /2013 fara plata taxei de mediu dumneaei avand aceasta ... (vezi toată discuția)