avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stie cineva daca hotararea instantei de a obliga ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Stie cineva daca hotararea instantei de a obliga cumparatorul sa radieze masina de pe numele meu tine loc de act apt pentru indeplinirea acestei formalitati? Exista vreo exceptie care in baza sentintei sa imi permita sa radiez masina vanduta fara a preda

Am vandut o masina in urma cu cativa ani. Probabil de atunci a fost vanduta de mai multe ori dar circula si acum cu numerele si actele mele. Vreau sa il chem in judecata pe cumparatorul meu pentru a fi obligat sa radieze masina de pe numele meu si sa o inmatriculeze pe numele lui.
Am vazut un model de cerere care avea urmatoarea formulare:

....“chem in judecata cumparatorul in calitate de parat, pentru ca, prin hotararea ce o veti pronunta, sa il obligati:

Sa radieze autovehiculul ........ din evidențele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări Vehicule de pe numele meu și sa il înmatriculeze pe numele său, iar în caz de refuz sau imposibilitate, hotărârea de mai sus sa țina loc de act apt pentru îndeplinirea acestor formalități;”

Este realizabila aceasta formulare?
Stie cineva daca hotararea instantei de a obliga cumparatorul sa radieze masina de pe numele meu tine loc de act apt pentru indeplinirea acestei formalitati? Altfel spus: daca merg cu sentinta la Politia rutiera pot sa radiez masina? Exista vreo exceptie care in baza sentintei sa imi permita sa radiez masina vanduta fara a preda certificatul de inmatriculare?
Ultima modificare: Marți, 19 Noiembrie 2019
Dumi54, utilizator

Alte discuții în legătură

Problema urgenta- nu pot radia un autoturism chiar daca am hotarare judecatoreasca Didina0 Didina0 Buna ziua, am nevoie de ajutorul d-voastra. Sunt intr-un impas si nu stiu ce am de facut. Povestea este in felul urmator: eu am vandut un autoturism la o ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta primita dupa ce am vandut auto karsor karsor Buna ziua, In 2013 am vandut masina unei persoane din Bucuresti cu acte facute si radiere de la fisc si am instrainat masina cu acte si numere inmatriculare ... (vezi toată discuția)
Masina vanduta, neradiata de la politie Monica H. Monica H. Societatea X a vandut catre o persoana fizica un autoturism . Pe baza de factura fiscala. Masina a fost radiata de la finante. Acum, dupa 3 ani de la ... (vezi toată discuția)