avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune succesiva in instanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune succesiva in instanta

Buna ziua! Revin cu o intrebare. Pentru o succesiune care nu s-a facut de peste 20 de ani si care implica si deschiderea altor succesiuni dupa persoane decedate intre timp si suplimentari la alte succesiuni facute intre timp (pentru ca de asta nu s-a stiut), daca-i chemi in instanta pe cei care trebuie sa-si suplimenteze acele succesiuni, dar ei nu se prezinta,( pt. ca nu-i intereseaza) ce se intampla? Se judeca in lipsa si li se atribuie cotele ce le revin, se suspenda actiunea si nu rezolv nimic, se amana si daca tot nu se prezinta, (desi sunt citati la adresele corecte) cum se rezolva pana la urma, cat poate dura procesul ? Dar costurile sunt mari? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: magda popescu , utilizator 15:01, 10 August 2009
In instanta puteti invoca faptul ca respectivii mosteniitori nu au acceptat succesiunea (nici expres, nici tacit) in termenul legal de 6 luni de la deschiderea succesiunii.....si doar astfel cota acestora va revine dumneavoastra.
Scuze pt. neintelegere! Termenul legal de 6 luni de la inceperea actiunii in instanta, banuiesc, pt. ca au trecut peste 20 de ani de la decesul strabunicii interval in care nimeni nu a deschis, acceptat sau refuzat succesiunea. Nici macar nu am pretentia sa-mi revina toata cota, dar vreau sa se rezolve cumva, iar ceilalti nevrand sa se prezinte, mi-e frica sa nu fac actiunea degeaba si instanta sa mi-o suspende pt. ca paratii nu se prezinta. As vrea sa stiu daca se judeca in lipsa si daca se da o sentinta si cu aproximatie cam cat dureaza. Daca nu se prezinta, instanta nu stabileste in lipsa, cota ce le revine? Multumesc
Pentru acele succesiuni în care s-a stabilit calitatea de moştenitor, orice alte bunuri descoperite ca facînd parte din patrimoniul defuncţilor vor fi moştenite în cotele stabilite iniţial, de către moştenitorii a căror calitate a fost deja stabilită.

Pentru succesiunile ulterrioare, nedezbătute, adresaţi-vă instanţei de la ultimul domiciliu al acelui defunct care a decedat cel din urmă. Succesibilii care nu se vor prezenta vor fi înlăturaţi de la succesiune prin hotărîrea instanţei.

Apelaţi la un avocat.
Va multumesc!
in primul rand mergeti la notar .
acesta va stabili un termen in care toti erezii trebuie sa se prezinte in vederea dezbaterii succesiunilor . daca nu se prezinta la acea data , notarul va va recomanda sa va adresati instnatei d ejudecata .
instanta va cita toti mostenitorii cu vocatie succesorala . daca acestia nu se prezinta se va judeca in lipsa , instanta decizand in acest caz .

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune . stelutaalistar stelutaalistar Buna ziua ! Problema are legatura cu o succesiune si cu o iesire din indiviziune. Este vorba de un imobil (casa si teren) ce a fost obtinut de soti in timpul ... (vezi toată discuția)
Deschidere mostenire LUMITM LUMITM Ar trebui sa deschidem succesiunea in urma decesului bunicii mele, suntem 5 mostenitori dintre care 4 doresc deschiderea succesiunii iar unul dintre cei cinci ... (vezi toată discuția)
Petitie de ereditate sau actiune in revendicare? CO.COS CO.COS Am un testament, autentificat notarial incheiat in 1970. Testatorii au decedat in 1989 si in 2001. In testament se prevede ca mostenesc de pe urma defunctilor ... (vezi toată discuția)