avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... comitet executiv asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

comitet executiv asociatie de proprietari

Buna ziua,

Este musai ca in comitetul executiv al unei asociatii sa fie alesi membrii proprietari, si nu simpli locatari?
Mama a fost aleasa membru in comitetul executiv, ea fiind locatar, iar eu proprietar in acte. Practic, in casa locuieste propriu zis mama mea.

Fiind deschis un dosar vechii conduceri de catre actuala conducere, pe motiv ca prima refuza sa preda acte ptr preluarea gestiunii si fiind si nereguli mari ale vechii conduceri, mama se izbeste la politie de faptul ca ea nu are drept la nici o semnatura in asociatie, si deci la nici un drept de a le cere alora documente, pe motiv ca nu este proprietar.

Este adevarat acest lucru?
Si daca da, atunci o procura prin care eu sa o imputernicesc pe mama sa faca parte in numele meu, ca si proprietar, din acest comitet, ea locuind propriu zis si platind cheltuielile de intretinere?
Sau un contract de comodat, cum si are, este mai potrivit?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:10, 4 Aprilie 2016
Nu inteleg de ce trebuie semnatura mamei dv. pentru predarea documentelor? Este presedinta asociatiei?
Ca sa faca parte din comitet trebuie sa fie proprietar. Teoretic.
In practica se intampla adesea ca in comitet sau comisii de cenzori sa fie alesi si membrii ai familiilor proprietarilor, persoane care locuiesc in acel condominiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E legal să fie membri ai comitetului executiv al asociației, cenzorul, administratorul și contabila ? ionica1980 ionica1980 Este legal ca într-o Asociație de Proprietari să facă parte din Comitetul Executiv următoarele persoane: Cenzorul, Administratorul și Contabila ? În ... (vezi toată discuția)
Cum se face predarea-primirea la schimbarea comitetului executiv ModeratorSGES ModeratorSGES La adunarea generala a proprietarilor, s-a ales un alt comitet executiv, dar a ramas acelasi presedinte, acelasi cenzor pe care nu il cunoastem, este angajat ... (vezi toată discuția)
Demiterea administratorului angelica82 angelica82 Buna seara.Locuiesc pe o scara de bloc cu 43 aparatmente.Din cauza unor neregului sesizate de mai multi vecici si din cauza unor salarii colosale pe care ... (vezi toată discuția)