Buna dimineata,
Am un proces pe rol pentru o mostenire intr-un sat din Romania. Unchiul meu este principalul oponent cu care ma judec si nu reusesc sa ma inteleg.
In principal ma intereseaza dreptul meu actual asupra casei ce este disputata in proces.
El a pus lacate la toate usile de acces in casa si anexele gospodaresti si nu doreste sa-mi dea chei pentru acces liber acolo. Fiind din alt judet, nu am cum sa discut fata-n fata cu el, mai ales data fiind si situatia ce a devenit din ce in ce mai tensionata cu procesul, astfel la telefoane nu-mi raspunde, la email-uri nu-mi raspunde.
Vreau sa stiu! Am dreptul sa sparg lacatele respective si sa intru fara niciun fel de restrictie in casa la care, practic, si eu sunt inca coproprietar avand in vedere ca procesul este inca pe rol iar instanta nu mi-a ingradit niciun drept in privinta casei?
Ce repercusiuni pot suferi daca sparg lacatele si intru in propria-mi casa, avand in vedere si faptul ca el nu are niciun drept suplimentar, superior fata de mine, are exact aceleasi drepturi egale ca si mine doar ca a pus ce lacate a dorit de la sine putere fara sa-mi dea nicio o cheie de acces?
Mi s-ar parea o absurditate sa apelez la politie pentru a intra in propria-mi casa…
Dumneavoastra chemati politia cand intrati in casa dumneavoastra?!
Astept raspuns cu deosebit interes. Daca e nevoie revin cu lamuriri suplimentare.
Va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns.
Atunci voi sparge geamul si voi intra pe fereastra. Geamul nu este al lui! :)
Ce repercusiuni as putea suferi in acest caz? Daca se poate sa-mi raspundeti si la aceasta intrebare, va rog.
Succesiunea NU este dezbatuta! Procesul este de succesiune si partaj! Avand in vedere sa succesiunea NU este dezbatuta, in acest caz pot sparge lacatele?
Are drept de a intra cel ce foloseste spoatiul, direct ori indirect sau cel ce si-a manifestat intentia in sensul asta.
In alte cazuri, se poate discuta de la distrugere la violare de domiciliu sau alte situatii intermediare de tulburare ale folosintei, nu stiu, datele sunt putine.
Pentru a folosi pana la pronuntarea instantei respectivul imobil, trebuie sa va adresati instantei.
in cazul acesta nici dvs si nici unchiul dvs nu aveti drept de proprietate in ceea ce priveste acel imobil. nefiind proprietar sau coproprietar nici unchiul dvs nu avea dreptul sa puna lacate acelui imobil. dar, se poate interpreta si altfel in sensul ca a pus acele lacate in ideea de a proteja imobilul, avand in vedere ca nu este locuit.
pe dvs , concret de ce va deranjeaza ca a procedat astfel unchiul dvs? din moment ce nimeni nu locuieste in acea casa tb luate niste masuri de siguranta.
sau va ganditi ca poate unchiul dvs sustrage , pana la finalizarea procesului, bunuri din casa?
s-a intocmit un inventar al bunurilor mobile existente? au existat martori la data intocmirii acestui inventar?