avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuperare datorie si termen de prescriptie
Discuție deschisă în Executare silită

recuperare datorie si termen de prescriptie

Buna ziua,
Dupa divort si partaj, prin hotarare judecatoreasca definitiva, fostul sot trebuia sa-mi plateasca o suma importanta de bani. Dosarul a fost incredintat unui executor juridic.
Timp de un an de zile, fostul sot a platit aproape o treime din datorie, dupa care timp de 3 ani si 4 luni nici o comunicare sau plata nu au mai avut loc intre executorul juridic si fostul sot.
In prezent, executorul juridic a vrut sa inceapa executarea silita pentru recuperarea datoriei, dar fostul sot a depus la dosar o cerere de prescriptie a datoriei zicand ca executarea silita este abuziva dupa 3 ani.
Intrebari:
1 - fostul sot are dreptate?
2 - ce pot sa fac eu ca sa recuperez restul de bani?
3 - ce trebuie sa faca executorul juridic pentru recuperarea datoriei?
Va multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2016
chezcora, utilizator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:49, 5 Aprilie 2016
1da, daca intr-adevar au trecut 3 ani fara sa existe vreun act de executare din partea dvs sau o recunoastere a datoriei din partea lui.
2nimic
3nimic
Mai mult decat atat, din datele pe care le-ati pus la dispozitie reiese ca ar fi intervenit si perimarea. Orice cerere ramasa in nelucrare la un executor judecatoresc se perima in 6 luni conform art. 696 NCPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita elyada elyada Buna ziua,as dori sa stiu,daca este adevarat,ca,in cazul in care executorul silit,nu reuseste in termen de 3 ani sa recupereze banii din bunul cu care am ... (vezi toată discuția)
Prescripþie executare silitã ccristy ccristy E prescrisă executarea silită dacă: - titlul executor e mai vechi de trei ani - cererea de executare silită aprobată de instanţă datează din urmă cu ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita n.c.p.c. mircea_1973 mircea_1973 Buna ziua! Art .696 C.proc.civ. prevede urmatoarele; În cazul în care creditorul, din culpa sa, a lăsat să treacă 6 luni fără să îndeplinească un ... (vezi toată discuția)