avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Animale lasate intentionat în strada
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Animale lasate intentionat în strada

Buna ziua.
Locuiesc la marginea orasului. Pe strada la mine avem o familie agresiva. Spun agresiva pentru ca nu le poti zice nimic ca sar la scandal. Ei dau dimineata drumu la animale si pasari pe strada fara sa mai aive grija de ele. Tot tinpul zilei strada este plina de vaci,cai,cîini,porci,gîste,rate,curci,cocosi.
Copilu meu nu poate sa iasa singur din curte . Cînd merg pe strada cu copilu trebuie sa ma înarmez cu un bat sa ma pot apara pe mine si pe copil de animale.
Cîini sunt de rasa mica dar sunt multi si rai pe mine mau muscat de multe ori cei drept nu musca tare dar pe copil il sperie. Scapi de cîini te ia inprimire cocosi si aia sar pe tine mai rai de cît cîini. La fel sunt si curcani,giscanu.va dati seama sa parcurg 300 de metri cît tine strada numai printre animale. Mizerie nai pe unde sa calci. Mentionez ca nu sunt eu ultima casa pîna la margine mai sunt famili si pe strada locuiesc 20 de famili .si ei au copii, toti ne luptam la fel.
Vreau sa ma sfatuiti ce pot face legal sa nu mai fie animale si pasari pe strada,sa putem lasa copii sa se joace asa cum ne jucam noi cînd eram copii. Sa mergem pe strada fara teama.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:51, 5 Aprilie 2016
Adunati-va si mergeti la primar cu totii sau cat mai multi. Poate exista hotarare a consiliului local care interzice lasarea animalelor si pasarilor in strada si nu stiti de ea.
In foarte multe sate / comune este interzis asa ceva.
De exemplu, primaria acestei comune
[ link extern ]
amendeaza lasarea libera in strada a animalelor si pasarilor cu amenda de la 100 la 250 de lei.

Daca nu exista o asemenea hotarare poate reusiti sa-i determinati s-o dea si s-o aplice. La oras ar trebui sa fie reguli si mai stricte; cum am spus, poate chiar sunt si nu stiti dumneavoastra.

Faceti si o sesizare in atentia domnului primar care la fel, sa fie semnata de cat mai multi vecini direct afectati iar sesizarea depuneti-o la registratura sau la secretariat ca sa va dea numar de inregistrare. Astfel va trebui sa vi se raspunda si in scris.


Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2016
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caine "de apartament" insuportabil Lucian_Stroe Lucian_Stroe Vecinii de deasupra detin un caine \"de apartament\" pe care nu-s in stare sa-l controleze, astfel ca acesta latra intr-un mod insuportabil, la absolut orice ... (vezi toată discuția)
Eutanasierea cainilor maidanezi AntiMaidanez AntiMaidanez Buna ziua, Sunt din Bucuresti, un oras care timp de ani de zile n-a reusit sa-si rezolve problema cainilor vagabonzi. 10000 de oameni sunt muscati IN ... (vezi toată discuția)
Carta drepturilor fundamentale a uniunii europene, "incalcata de catre maidanezi" ionstanca ionstanca Am numarat peste 30 de articole din Carta drepturilor fundamentale \"incalcate de catre ... (vezi toată discuția)