avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligatii Asociatie de proprietari catre finante in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligatii Asociatie de proprietari catre finante in cazul PFA femeie de servici.

Buna ziua,

Trecerea de la contract civil la PFA in cazul femeii de servici trebuie anuntata la finante printr-un formular ? Asociatia de proprietari mai are in acest caz vreun raport cu finantele asa cum era d112 lunara?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Raspunsul e simplu: NU
Adica, odata cu shimbarea celui care face curatenie, din XXX - persoana fizica, care avea probabil incheiat CIM, cu firma- PFA, asociatia incheie cu acesta din urma un contract de prestari de servicii - curatenie pe spatiile comune, asociatia nu mai are de raportat nimanui (ITM, ANAF), ci doar eventual membrilor asociatiei.
PFA-ul emite factura pentru serviciul prestat si chitanta cand as. prop. achita prestatia.
Ambele documente intra in contabilitatea as. prop.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie de prestari servicii sau contract individual de munca? Maria2143 Maria2143 Buna seara! Care este forma legala de angajare a personalului: presedinte, cenzor, administrator, femeie de serviciu, portar intr-o asociatie de ... (vezi toată discuția)
Contract prestari servicii cu taxele si impozitele unui cim, platite de beneficiar Octavia Turbatu Octavia Turbatu Buna ziua. E stabilita obligativitatea incheierii unui CIM in cazul administratorului. Dar daca se constata ca din iulie 2012, exista un contract PRESTARI ... (vezi toată discuția)
Contractele de munca si revisalul m3dyk m3dyk La o asociatie de proprietari am 3(trei) persoane pe lista de plata si nu stiu ce contract trebuie incheiat pentru fiecare: - administrator = ... (vezi toată discuția)