Buna ziua. Stimata @elga50, eu cred ca am fost mai clara in a doua postare.
Acesta este un forum legislativ. Deci dorim de la cei care ne raspund, pareri d.p.d.v. legal.
Implicarea emotionala nu e necesara, aici.
Din cate am inteles sunteti administrator, sunt sigura unul care respecta legea.
Mie, mi se pare un salariu mare , cel care il platim pentru administrarea unui bloc cu 2 scari si 83 ap.
La acesta se adauga si impozitele si taxele aferente.
Potrivit Legii nr. 6/2013 a bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2013, nivelul contributiilor sociale obligatorii la pensii si somaj in cazul angajatilor
cotele de contributie de asigurari sociale de 31,3% pentru conditii normale de munca;contributia la somaj de 1%, din care jumatate datorata de angajator si jumatate de angajat;angajatorii mai platesc o contributie de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, diferentiata in functie de clasa de risc, cuprinsa intre 0,15% - 0,85%, precum si o contributie de 0,25% pentru la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale.
In plus, conform Legii nr. 5/2013 angajatorii au trebuit sa plateasca in acest an un CASS 5,2%
= aprox.40%
Va rog sa-mi spuneti ( eu nu ma pricep) la un CIM, in care angajatul ia in mana ( termenul consacrat) 1200 ron, cat sunt taxele si impozitele ? Va multumesc.
Conventiile civile despre care vorbiti se pot incheia pentru activitati ce au un caracter ocazional si care exclud subordonarea prestatorului fata de beneficiarul serviciilor.
Contractul de prestari servicii, in plus, trebuie ca prestatorul sa aiba o forma juridica ( PFA, II, AF, SRL) sa emita factura pentru incasarea sumelor stabilite in contract, care pentru beneficiar nu constituie plata in plus a nici un fel de taxe. Va spun asta din proprie experienta.
Femeia de serviciu are CIM, presedintele, contract de mandat, perfect legale si impozitate.
AGP a fost deacord cu plata tuturor darilor catre stat, nu s-a dorit/ facut nici o economie pentru asociatie.
Salarii nete : 350+600+1200=2150ron, impozite 954ron, total 3104ron pe luna vorbim, deci unde e economia ca sa platim mai putin si pentru care se fac contracte false?
@elga50 a scris:
De asemenea nu am inteles de ce vreti sa faceti plangere penala? V-a furat cineva? Si-a insusit niste bani la care nu avea dreptul?
Da, si nu consider numai eu, ci multi altii.
Nu am de ce sa nu doresc plata corecta, eu am solicitat si am facut demersuri in acest sens.
Dar, atata timp cat se platesc sume ilegal, consider ca sunt furata , doresc restituirea lor si pedepsirea celor vinovati conform legii.
Stimata @elga50, eu
nu vreau dezbatere pe cazul meu, eu vreau doar raspunsuri cat mai corecte si legale.
Faptul ca dvs. ma certati ( am observat ca o faceti cu multi utilizatori) ba chiar imi dati lectii de morala, nu consider ca asta ar trebui sa faca un moderator pe acest forum.
Aveti multa experienta in domeniu, va rog sa o impartasiti cu noi.
Cu speranta ca nu imi veti sterge si acesta postare, va multumesc.