Buna dimineata, inteleg perfect ce spuneti. Din pacate , se pare ca numai eu am respectat si vreau in continuare sa fie respectata de toti legea, buna rea cum e ea!
Va contazic, la CPS, cu persoana abilitata,
beneficiarul contractului nu plateste nici un fel de taxa. In urma facturii primite, isi diminueaza impozitul pe venit, inregistrand-o la cheltuieli
Prestatorul, va plati impozit 16% pe venitul net, in urma declatiei la ANAF.
Noi avem II, prestari ssm,( poate intelegeti de ce vreau sa se respecte legea) facem contract, dam factura, platim impozit.
Abilitat este sotul, eu sunt angajata cu CIM pentru care platim toate taxele ( nu prea imi da salariu, dar asta e!)
La conventie, este alta problema si este ocazionala. Oricum, sunt separate si diferite , nu se pot asimila ca prestatori - persoana abilitata cu persoana fizica.
De oameni ca dvs.doritori de a respecta legea este nevoie acuta in orice asociatie de proprietari, si in general in societatea romaneasca. Dar, pt a ajuta in adevaratul sens al cuvantului, trebuie sa va implicati in conducerea si organizarea asociatiei, sa participati la sedintele comitetului executiv, daca nu ca presedinte, macar ca membru. Stand deoparte si facand plangeri impotriva asociatiei din care faceti parte nu veti ajuta deloc, dimpotriva!
@andrei_k, poate nu ati urmarit numeroasele mele postari, despre actiunile mele.
Lucrurile au stat asa:
Din martie 2012, am fost
aleasa in comitet la dorinta si propunerea mea.
Am avut astfel ocazia, sa vad cu ochii mei, cum se pun si se aproba diverse propuneri.
Toate veneau de la presedinte, impotriva legii si a intereselor asociatiei. Singura care ma opuneam , cu argumente, eram eu, toti ceilalti, ma blamau ca sunt "Gica contra".
Am facut numeroase adrese in scris la presedinte, cu nr. inregistrare si raspunsuri ironice.
Pe baza lor, am facut sesizari la SRAP sect.3,am primit raspunsuri copy-paste din legea 230/2007, gen: se incalca art. cutare- copy articol ca raspuns
Am sesizat Comisia de Disciplina, care dupa cercetare si contestatie mea, a sanctionat displininar sefa SRAP.
Din dorinta de a avea cat mai multi sustinatori , conducerea , a inceput o campanie de denigrare la adresa mea ( nu va spun sub ce forme diverse) , in comitet au introdus (alesi in urma unor aranjamente secrete) nemembrii ai asoc..(copii, gineri ai proprietarilor, cu tupeu si vocabular modern)
Cu toate ca m-am opus in AGP, cu numeroase argumente legale, au votat pentru ,majoritatea.
I-am avertizat ca ii dau in judecata, ceea ce am facut si am castigat. Astept pronuntarea si recuperarea cheltuielilor mele cu avocat si taxa de timbru. Iata ca Asociatia va avea de platit banii mei plus cheltuieli de judecata, au fost avertizati, dar au dorit sa fie de partea presedintelui si nu a legii.
Daca vor fi in continuare alaturi de el si administrator, vor plati si CIM,si amenda ITM.
Si vor fi! Ca exemplu in martie, la AGP, am ridicat problema unei facturi de apa rece, mai mare cu 3100 ron, decat normal. Eu solicit raportul cenzorului, in care gasesc diverse lucruri.
Despre aceasta suma , in raport scria ca este in urma unei avarii!
In AGP, explicatia conducerii a fost , ca s-a oprit apa si s-au golit tevile.In luna dec. nu s-a intamplat asta. Oricum, va dati seama cati mc, sunt.
Daca am insistat, membrii prezenti, nu au comentat nimic, ba chiar unii au spus ca nu-i intereseaza. Tot atunci, am cerut sa se afiseze, salariile nete si brute, celor trei angajati, deoarece adm. nu stia cu exactitate sa ne spuna. Membrii nu au dorit sa se afiseze ca nu-i intereseaza. Au schimbat comitetul, numai cu membrii propietari, propunerile din nou aranjate, vicepresedintele ales nici nu a fost de fata, este un om care vine acasa dupa ora 23. Cert e ca au scapat de mine, ca nu mai am cum sa ma tin de capul lor. Gresit !
Avem un locatar, cu o restanta mare, a avut centrala, i s-a taiat conducta de gaze pentru neplata. Deci nu a mai avut centrala. S-a bransat ilegal la gaze, caldura ,apa calda ( stau deasupra lui si am constatat prin zgomote si miros de mancare) dar a fost considerat ca si cu centrala la calculul intretinerii restante.
Doi ani, la fiecare sedinta CEx., solicitam sa se ia masuri, deoarece platim noi ptr. el.
S-a facut un PV de constatare semnat de pres. si adm., in care erau constatate tevile cu dop. Probabil facea ciorba si chiftele la microunde. Mai mult, la tribunal, cica s-a constatat ca nu figureaza la circa financiara, deci nu e propietar. S-a inchis procesul si nu putem sa ne recuperam restantele.Presedintele. da din umeri ! O nebunie totala, nu ? Platim , platim, tot noi.!!
Si atunci, de cine sa-mi fie mila ? De cine sa-mi fac probleme ? Numai asa , se vor trezi, poate, la realitate si nu vor mai sustine si aproba niste oameni care nu le pasa de ei ci doar de interesul personal. Nu uit faptul ca voi plati si eu, la fel cu ceilalti.
Va multumesc, revin cu date din D112.