avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Lamuriri privind componenta comitetului asociatiei de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Lamuriri privind componenta comitetului asociatiei de proprietari

Va rog sa ne spuneti daca la o asociatie de proprietari, poate fi presedinte "sotul" si "sotia" casiera.Mentionez ca, aceasta incaseaza banii pt. intretinere in zilele si la orele stabilite, trece chitantele in registru de casa, face plati la furnizori si preda chitantele la contabila.
Va multumesc anticipat.
R. Giuhat
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 20:18, 5 Aprilie 2016
Presedinte se alege de adunarea generala, ca si cenzorul.
Comitetul angajaza administrator ,casier.
Pentru a evita suspiciunile care in mod normal ar aparea intr-o astfel de situatie este indicat sa faceti adunare generala extraordinara pentru alegerea altui presedinte,sau sa gasiti pe altcineva sa ocupe postul de casier.In asemenea situatii locatarii sunt indreptatiti sa aiba suspiciuni( chiar daca cei doi isi fac treaba) si atunci se provoaca tensiuni.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2016
vicar, utilizator
Suspiciuni n-au de ce sa apara daca activitatea financiara este monitorizata de cenzor.

Daca nu e cenzor, presedintele si casierul pot fura impreuna chiar daca sunt persoane straine. Totul e sa se inteleaga bine. ;)
Perfect de acord,numai ca cele doua functii pentru o singura familie ridica oricum suspiciuni in randul locatarilor,tocmai de aceea este bine de evitat,pentru a pastra armonia celor ce locuiesc sub acelasi acoperis( condomiu).
totusi, cine este administratorul ?
Acesta trebuie sa aiba o licenta pentru a exercita aceasta profesie.
Sotia poate sa fie incasator dar raspunderea o poarta cel care gestioneaza banii.

Ei, eu am intalnit o alta anomalie: sotul administrator si sotia presedinte a comisiei de cenzori.
La observatia facuta de mine s-a raspuns ca legea actuala 230/2007 nu prevede expres o astfel de incompatibilitate. Iar in adunarea generala cineva a rostit urmatoarea fraza: "chiar daca este ilegal, noi votam pentru cei doi". Ei, la o astfel de conduita etica nu mai ai ce spune ...

Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2016
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi președintele asociației și casier? În condițiile ... Cixutz Cixutz [b]Poate fi președintele asociației de proprietari și casier? [/b] În condițiile legii 196/ 2018 poate fi președintele asociației și cel care ... (vezi toată discuția)
Administrator si presedinte in aceeasi familie marianbaluta2002 marianbaluta2002 Buna ziua . Am tot citit in legea 230 si in norme si nu am gasit nicaieri raspunsul la urmatoarea nelamurire pe care o am : \\"Asociatia de Proprietari poate ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate grad rudenie- functie in cadrul asociatiei de proprietari doru barbu doru barbu Adunarea generala a unei asociatii de proprietari alege legal, presedintele, comitetul executiv si cenzorul.Comitetul angajeaza un administrator ,membru al ... (vezi toată discuția)