avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Politistul nu imi da nr. de inregistrare.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Politistul nu imi da nr. de inregistrare.

Am mers sa depun o cerere si o plangere penala la postul de politie. Plangerea si cererea am facut-o in doua exemplare (una pt. a ramane la politie, una pt a mi se pune stampila unitatii si sa imi puna nr. de inregistrare).
Politistul de serviciu, dupa ce a citit plangerea si cererea, la cererea mea de a inregistra plangerea si cererea, mi-a zis ca nu pune nici o stampila si nu imi da nici un nr. de inregistrare pana nu vede despre ce e vorba, el doreste sa discute si cu partea reclamanta.

In acest sens, ce pot sa fac? Nr. de inregistrare pe care l-am solicitat, era un drept al meu de a dovedi pe parcursul cercetarilor ca am sesizat politia.
Are drept politistul de a refuza sa puna stampila si sa imi dea un nr. de inregistrare pe petitia mea?
Trimiteti-o prin email atunci. Eu n-am auzit sa minta vreo autoritate vreodata ca a trimis petentul coli albe
~ Conținut șters la cerere ~
Si mie mi-au printat transcrisuri neconforme cu originalul inscris electronic si le-am cerut sa refaca inscrisul. Fiindca instanta de aici oricum nu administreaza vreodata probele, nu solutioneaza cererile s.a.m.d., nu-i o problema asta fiindca nu invoca niciodata ca eu i-as fi sesizat cu coli albe :)
Bună ziua, am și eu o întrebare pe aceeași problema :am depus o plingere penala online pt ca e covid și nu se poate depune fizic, nu am primit online vreun număr de înregistrare de la parchet. Mi se da număr de înregistrare online sau care e demersul? Mulțumesc anticipat

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Va da un bonulet cu nr înregistrare.
Ei nu pun stampila pe plangere de fel.

Aveți dreptul la nr de înregistrare dacă ați depus plângerea.

Art.12 alin 5 da este răspunsul,și bon de înregistrare și copie după sesizare dar au arme și pot spune nu,din păcate aș fi vrut să va ajut cu un răspuns mai devreme.
Investigator privat,
Caelis Borrini.

Tarzan2012 a scris:

Am mers sa depun o cerere si o plangere penala la postul de politie. Plangerea si cererea am facut-o in doua exemplare (una pt. a ramane la politie, una pt a mi se pune stampila unitatii si sa imi puna nr. de inregistrare).
Politistul de serviciu, dupa ce a citit plangerea si cererea, la cererea mea de a inregistra plangerea si cererea, mi-a zis ca nu pune nici o stampila si nu imi da nici un nr. de inregistrare pana nu vede despre ce e vorba, el doreste sa discute si cu partea reclamanta.

In acest sens, ce pot sa fac? Nr. de inregistrare pe care l-am solicitat, era un drept al meu de a dovedi pe parcursul cercetarilor ca am sesizat politia.
Are drept politistul de a refuza sa puna stampila si sa imi dea un nr. de inregistrare pe petitia mea?

Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2023
Nimic deosebit, utilizator

Alte discuții în legătură

Plângere penală pentru fraudă/inselaciune/spălare de bani mihaela.ion mihaela.ion Bună ziua, Unde trebuie depusă o plângere penală pentru fraudă/inselaciune/spălare de bani? La poliție sau la DIICOT? Sau la ambele ... (vezi toată discuția)
Sesizare fara numar inregistrare sau respinsa aelemarac aelemarac Buna ziua, 1. Este normal ca o sesizare adresata unui politist (sef de post) dintr-un sat sa nu primeasca numar de inregistrare, si, la procuratura orasului ... (vezi toată discuția)
Legislatie privind camerele de supraveghere nelush2103 nelush2103 As dori sa stiu care este actul legislativ care reglementeaza instalarea si folosirea camerelor de supraveghere in locatii publice. In speta este vorba despre ... (vezi toată discuția)