avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plângere penală pentru fraudă/inselaciune/spălare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plângere penală pentru fraudă/inselaciune/spălare de bani

Bună ziua,

Unde trebuie depusă o plângere penală pentru fraudă/inselaciune/spălare de bani? La poliție sau la DIICOT? Sau la ambele instituții?

Menționez ca eu am depus un dosar complet de plângere la inspectoratul județean de poliție din localitatea mea.

Am primit un număr de înregistrare și mi s-a spus ca voi fi sunată.

Trebuie să depun același dosar de plângere și la DIICOT?

Am înțeles ca poliția va trimite plângerea la DIICOT.

La poliție am solicitat să mi se dea un proces verbal sau o dovadă ca am depus plângerea, dar mi s-a spus ca în această fază inițială nu este cazul să mi se dea nici un document oficial, urmând mai întâi să facă cercetări și apoi să fiu contactată telefonic, și ca numărul de înregistrare este suficient deocamdată.

Aștept răspunsul dvs.

Va mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2023
mihaela.ion, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaela.ion , utilizator 17:07, 2 Noiembrie 2023
Bună dimineața! Dacă a fost înregistrat dosar penal la o unitate de poliție, nu mai e necesar sî facți alte demersuri. Polițiștii vor analiza sesizarea dumneavoastră ( plângerea sau denunțul) și o vor înregistra la unitatea de Parchet competentă teritorial și material, în funcție de încadrarea inițială. Pe parcursul cercetărilo,r se poate schimba atât încadrarea faptelor cât și unitatea de Parchet, în funcție de competențe. In mod sigur, la un moment dat veți fi chemată pentru a da declarații cu privire la spectele sesizate de dumneavoastră.
Mulțumesc mult de tot pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar trimis la parchet trimisa la parchet. ciudat george_cretulescu george_cretulescu Buna ziua. Am depus o plangere penala pentru inselaciune online. Am adus dovezi tot ce am putut. Acum am fost la politie si mi-au spsu ca dosarul a fost ... (vezi toată discuția)
Cui adresez plangerea penala? C_CRISTINA C_CRISTINA Cui adresez plangerea penala pentru emiterea unor cecuri fara acoperire? Politiei? Procurorului? Pot sa fac aceeasi plangere pentru 2 infractiuni? Atat pe ... (vezi toată discuția)
Politistul nu imi da nr. de inregistrare. Tarzan2012 Tarzan2012 Am mers sa depun o cerere si o plangere penala la postul de politie. Plangerea si cererea am facut-o in doua exemplare (una pt. a ramane la politie, una pt ... (vezi toată discuția)