avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza contabila
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza contabila

Buna ziua. Daca in cazul unei expertize contabile una din parti refuza sa trimita actele necesare expertizarii ce se poate intampla?
Am citit si am inteles ca expertul se poate deplasa la prin citare la una din parti pentru a ridica acte sau pentru a cerceta . Daca , fiind al 2 lea termen la care experta spune ca banca nu i-a trimis ce acerut , pot cere renuntarea la expertiza ? si pe ce motive pentru a nu pierde banii da-ti exeprtului ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: caradis , utilizator 21:59, 11 Mai 2016
Presupun ca va referiti la o expertiza judiciara.
Expertul va informa in scris instanta de judecata ca partea respectiva in proces refuza sa puna la dispozitie documentele solicitate. Instanta ii va pune in vedere partii respective in proces sa depuna documentele la dosarul cauzei si dupa caz, va aplica amenda judiciara partii in proces.
Instanta de judecata poate hotari, dupa mai multe amanri, decaderea din proba cu expertiza a partii care refuza sa puna la dispozitia expertului documentele solicitate, caz in care se va lua in considerare punctul de vedere al celeilalte parti in proces.
Expertul a demarat activitatile pentru expertiza si pentru ceea ce a lucrat trebuie platit.
Instanta va analiza cererea dvs. de renuntare la expertiza (este bine sa depuneti documente care sa va sustina punctul de vedere, legat de obiectivele fixate pentru expertiza) si va aprecia necesitatea efectuarii expertizei.
Multumesc de raspuns. Este deja al 3 lea termen la care expertul nu depune expertiza iar acum nici macar nu mai motiveaza de ce nu o depune . personal mi-a zis ca a mai cerut niste acte precizatoare si le-a primit tarziu de la banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila otto2007 otto2007 Buna ziua, Ce poate face un expert contabil care trebuie sa efectuieze o expertiza contabila judiciara si persoana juridica ce ar trebui sa detina actele si ... (vezi toată discuția)
Expertize judiciare elena13 elena13 Trebuie sa fac o expertiza judiciara. Partile in proces sunt persoane fizice. O parte in proces este actionar majoritar la o firma SA. Obiectivele pe care le ... (vezi toată discuția)
Semnatre expertiza - expert consilier SorinIo SorinIo Acum ceva timp am fost numit de instanta ca expert contabil intr-o cauza penala. Am facut lucrarea si acum trebuie sa o aduc la cunostinta expertilor ... (vezi toată discuția)