avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pensie alimentara neplatita, plangere penala - cat ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pensie alimentara neplatita, plangere penala - cat dureaza pana il trimite in judecata pe faptuitor?

Buna-ziua! Sunt o mamica a unui copil minor de 10 anisori. Fostul concubin nu isi achita pensia de intretinere datorata minirului de 2 ani. A fost stabilita pensie alimentara in cuantum de 130 lei in 2014, dar tatal minorului, desi este angajat cu carte de munca de 1 an de zile, nu o achita integral, trimite de 2 ani aceeasi suma, respectiv 70 lei lunar. Am facut plangere la Parchet, mi s-a trimis raspuns ca il trimite in judecata pe faptuitor, ca va fi audiat si cercetat penal, obligat sa aduca adeverinta de salariat, lucru care uimitor, observ ca NU se intampla, fostul mi-a trimis si acum tot 70 lei copilului. De la el de la servci observ ca nu a venit nimic..:( Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, cat dureaza aceasta procedura pana tatal minorului va fi trimis un judecata?? Si alta intrebare: ar putea refuza sa dea banii, are o restanta de 1600 lei, sau daca va refuza, i se va pune proprire pe salariu de catre instanta?? Desi am o hotarare data de instanta, iar faptuitorul nu o respecta, copilul meu cat mai are de asteptat pana va primi suma care este scrisa pe hotarare?? Eu nu pretind de la tatal minorului nici mai mult, dar nici mai putin, doar cat a stabilit instanta( adica nu doresc sa il mai dau in judecata iar sa i se opreasca o patrime din salariu), doresc numai acel minim pe economie de 130 lei. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Multumesc! Cu respect!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:22, 8 Aprilie 2016
Sa presupunem ca il trimite in judecata si il si condamna. Atunci de unde va plati banii?
Luati legatura cu un jurist pentru analiza situatiei dvs in concret si apoi faceti un plan cum este mai bine sa actionati.
Dacă are salariu mergeți la executor sa obțineți banii.

În penal poate dura și mai mult de un an un astfel de caz.
Alexandradragobete a scris:

Si alta intrebare: ar putea refuza sa dea banii, are o restanta de 1600 lei, sau daca va refuza, i se va pune proprire pe salariu de catre instanta??

Nu, instanta nu va dispune poprirea venitului debitorului pentru pensia de intretinere restanta.
Dvs. sunteti cea care aveti posibilitatea sa puneti in executare hotararea prin care a fost stabilita pensia de intretinere in favoarea minorului, prin intermediul unui executor judecatoresc, urmand ca venitul debitorului sa fie poprit lunar pentru suma restanta cat si pentru suma de 130 de lei pe care o are de achitat lunar conform hotararii.
In plus este in interesul minorului sa beneficieze de o pensie stabilita in procent si raportata la venitul realizat de catre debitor si nu la venitul minim pe economie, asa ca nu vad de ce nu ati promova o noua actiune in acest sens.
Varianta penala nu o vad utila in cazul de fata pentru ca singurul dvs. interes este acela de obtinere a pensiei conform hotararii si nu a unei eventuale condamnari cu posibile repercursiuni si in planul serviciului debitorului, care si asa cu servici cu tot nu achita pensia in cuantumul stabilit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor neachitata de 2 ani. plangere la ordonanta parchetului admisa. alexandra_campeanu alexandra_campeanu Buna_dimineata! Am si eu o problema, de 2 ani fostul meu concubin nu isi achita plata pensiei integrala de intretinere minor, in cuantum de 130 lei stabilita ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara, tatal s-a angajat dar refuza sa plateasca madonna_sixtina madonna_sixtina Buna ziua. va rog sa ma ajutati si pe mine cu o consiliere gratis. am un copil de 9 ani, elev, in intretinerea mea. in anul 2010, tatal a fost obligat sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara minor. alexandra_campeanu alexandra_campeanu Buna-ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Fostul meu concubin, tatal copilului meu in varsta de 8 ani mi-a platit timp de 1 an de yile numai 32 lei lunar, ... (vezi toată discuția)