Buna ziua,
Sunt bunica unui copil de 8 ani. Va expun o situatie si va rog sa ma lamuriti cum o pot rezolva. Eu nu am nici un venit stabil. Merg ocazional ( doua zile pe saptamana,rar trei) sa fac menaj ,iar fiica mea pleaca ,aprox; cinci luni in strainatate si nu imi trimite nici un ban pentru intretinerea copilului ,doar rare ori pentru facturile de lumina ,abonamentul ei de telefon si net.Mentionez ca tatal nu a recunoscut copilul , nu este cetatean roman si nici nu e in tara.Stiu ca ,copilul ,are dreptul la alocatia de hrana (ca in asistenta maternala) chiar daca sta cu unul din bunici,fara ca acestia sa fie luati cu carte de munca.Va rog sa-mi confirmati acest lucru,si care este legea cu articolul respectiv,care m-ar putea ajuta sa -mi cresc nepotul.Sau ce trebuie sa fac sa obtin niste drepturi pentru cresterea acestui copil.Va mai spun ca am apelat ,in nenumarate randuri ,si la ajutorul .D.G.A.S.P.C -Ialomita ,pentru ca locuiesc in acest judet , orasul Fierbinti -Targ,iar acestia m-au indrumat catre primarie ,care nu m-a rezolvat decat cu o alocatie de sustinere familiala ,atat timp cat este fiica mea in localitate.
In asteptarea unui raspuns , va multumesc si va doresc o zi buna.