avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salariu confidential?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salariu confidential?

Buna ziua. In calitatea mea de proprietar, membru al Asociatiei de proprietari, am dreptul sa stiu cuantumul salariului unui angajat al Asociatiei? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:52, 8 Aprilie 2016
Art. 163 C.mun.
(1) Salariul este confidenţial, angajatorul având obligaţia de a lua măsurile necesare pentru asigurarea confidenţialităţii.

(2) În scopul promovării intereselor şi apărării drepturilor salariaţilor, confidenţialitatea salariilor nu poate fi opusă sindicatelor sau, după caz, reprezentanţilor salariaţilor, în strictă legătură cu interesele acestora şi în relaţia lor directă cu angajatorul.

Asadar, nu aveti cum sa aflati un salariu al unui angajat al asociatiei.
nu impartasesc opinia de mai sus: la un bloc eu sunt un asociat si am voie sa stiu care este salariul fiecarui angajat. Eu, ca proprietar sunt angajator, prin asocierea cu ceilalti.
Hai sa facem o comparatie cu actionarii intr-o firma: acestia sunt patroni si au voie sa stie care sunt acele salarii.

Iar in spiritul transparentei in condominii trebuie ca acest salariu sa fie cunoscut corect; adica nu fragmentat pe cote indivize si asa mai departe.

La adunarea generala se stabileste un buget de venituri si cheltuieli si se stabileste si un plafon maxim al salariilor.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2016
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Incercati sa nu faceti o comparatie care nu are nicio legatura cu subiectul acestui topic ... exista o lege.

Dvs ca proprietar nu sunteti angajatorul unei femei de serviciu la o asocitaie de proprietari.

Daca credeti ca exista alta lege decat Codul Muncii care va da dreptul sa aflati , rog postati-o.
Aveti grija ca prevederile Codului Muncii au aplicabilitate cu prioritate in acest sens..
stimate domn, este o opinie. Am venit cu argumente.
Am cautat niste analogii si le-am exprimat.
Eu stau la bloc si simt problema din interior.
Fiind membru fondator al unei asociatii de proprietari trebuie sa stiu pe ce dau banii.
Asa vad eu lucrurile.

PS: in postarea de mai sus se face trimitere la faptul ca trebuie sa fiu informat.
Eu am cerut in adunarea generala sa aflu si cat este salariul net, si cat este cel brut.
Plus care sunt contributiile pe care le suporta blocul ca angajator.
Pentru ca eu ca proprietar scot bani din buzunar ca cineva sa faca o astfel de activitate.
Si am aflat informatia ceruta.
Ultima modificare: Marți, 5 Aprilie 2016
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator

Eu stau la bloc si simt problema din interior.

Credeti ca eu stau in camp? Situatia asociatiilor de proprietari o cunosc destul de bine si stiu ce se aplica sau nu .

Una este sa solicitati cheltuielile si alta este sa solicitati salariul unui angajat.

Codul Muncii nu face nicio derogare de la acest prcipiu al confidentialitatii. Nu confudati termenii.

Nici Legea 230/2007 si nici Normele de aplicare a acesteia nu aloca dreptul de a afla salariul unei anumite persoane ,ci doar lista cheltuielilor. Sunt doua notiuni distincte.

Alte discuții în legătură

Salariu presedinte de bloc lizica lizica Buna ziua, Am o nelamurire cu privire la salariul Presedintei de bloc si anume cine poate decide modificarea/marirea salariului Adunarea Generala sau ... (vezi toată discuția)
Care sunt angajatii asociatiei de propietari? maria_carmen maria_carmen In comitetul de conducere a unei asociatii de propietari (presedinte, vicepresedinte, cenzori, membri) cine este platit si cum se calculeaza salariul ... (vezi toată discuția)
Membrii comitetului executiv ivladutoiu ivladutoiu 1. sotia/sotul care nu sunt titulari de contract vanzare-cumparare trebuie trecuti in Actul constitutiv anexa la statut, respectiv acordul de asociere? 2. ... (vezi toată discuția)