avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat la sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat la sindicat

Urmeaza sa inchei CIM cu organizatia sindicala la care sunt membru si in cadrul careia am fost ales sa-i reprezint.Calitatea mea este de membru in Consiliu de sindicat si unul din reprezentantii in cele doua comisii;Comisia de negociere si Comisia paritara.Pentru numarul de angajati pe care ii reprezint mi-au fost alocate 12 ore de munca sindicala in baza prevederilor CCM.Vreau sa stiu daca ,venitul acordat de angajator pe perioada celor 12 ore de munca imi poate fi afectat.
Cel mai recent răspuns: vasianp , utilizator 20:02, 5 Aprilie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 35 din Legea 62/2011 :
(1) Membrii aleşi în organele executive de conducere ale sindicatului care lucrează nemijlocit în unitate în calitate de angajaţi au dreptul la reducerea programului lunar de lucru cu un număr de zile destinate activităţii sindicale, negociate prin contractul sau acordul colectiv de muncă la nivel de unitate, fără obligaţia angajatorului de a plăti drepturile salariale pentru aceste zile.

(2) Zilele neutilizate pentru activitatea sindicală într-o lună nu pot fi reportate pentru luna următoare.

(3) Modalitatea de desfăşurare a activităţilor sindicale în timpul programului normal de lucru se stabileşte de către părţi prin contractul sau acordul colectiv de muncă la nivel de unitate.

Prin urmare, salariul acordat de angajator pe perioada celor 12 ore de munca poate fi afectat.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitati sindicale BX BX I legea nr 34. din 24 Ianuarie 2003 scrie asa: Art. 35. - (1) Membrii aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale, care lucrează ... (vezi toată discuția)
Activitati sindicale MILESCU MILESCU Buna ziua, as dori sa stiu la cate zile de activitate sindicala are dreptul un membru din conducerea sindicatului, in conditiile in care acesta este angajat ... (vezi toată discuția)
Membrii comisiei de negociere Elena_Denisa Elena_Denisa Buna dimineata, salariatii membrii de sindicat care fac parte din comisia de negociere a CCM si sunt scosi din activitate in zilele in care au loc ... (vezi toată discuția)