avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire recuperatori creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire recuperatori creante

Buna ziua,

Mama mea a avut un credit la o banca oarecare, insa a fost pusa in imposibilitatea de a plati ratele. Dupa o perioada, a fost "transferata" la o firma de recuperari creante, unde (din nestiinta si abilitati extraordinare ale personalului) a semnat un contract de restituire a unei anumite sume. Problema este ca acum mama are poprire pusa pe contul de salariu (alta banca fata de cea la care era datoare initial), infiintata la cererea recuperatorului. Din cunostintele mele, firmele de acest gen sunt SRL-uri, iar acestea nu au titlu executoriu, deci implicit nu au dreptul de a cere infiintarea unei popriri. In plus, suma poprita difera lunar, chiar daca veniturile sunt aceleasi (un amarat de minim pe economie), uneori ajungand chiar si la jumatate sau mai mult din suma disponibila.

Este legala in cazul de fata poprirea care este pusa pe contul mamei mele? Si in acelasi timp, este indreptatita actiunea bancii de a divulga datele personale ale mamei mele catre firma de recuperare, din moment ce nu a semnat niciun document cu privire la acest lucru?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 09:08, 7 Aprilie 2016
Da. aceasta este situatia in care se aplică.
Ultima modificare: Joi, 7 Aprilie 2016
IMicro Bucuresti, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare creanta banca Danielamioara1 Danielamioara1 Buna ziua. Banca mi-a cesionat creditul in luna decembrie 2015 catre un srl. Ce pot face in aceasta situatie,tinand cont ca eu nu avem intreruperi de la ... (vezi toată discuția)
Recuperatorii de credite nu mai pot executa silit datornicii?! demyco79 demyco79 Instanţa supremă a decis că o firmă nu poate fi reprezentată în instanţă de o altă firmă atunci când este vorba despre executarea silită, decizia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am depus o contestatie la executare adresa poprire ... Chestiuta Chestiuta Buna ziua. Am depus o contestatie la executare Adresa poprire emisa la 18.03.2020. Mentionez ca executarea silita propriu zisa a fost dispusa de instanta in ... (vezi toată discuția)