avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... SA in faliment
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

SA in faliment

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri la problema asta.
O cladire care este societate SA are mai multe contracte de chirie, spatii date in chirie la persoane juridice, in cazul nostru un restaurant. Acuma societatea Sa intra in faliment, ce se va intampla cu spatiile date in chirie? Au dreptul de a ne da afara sau de a suspenda contractul de chirie?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: magda.balog , utilizator 10:33, 7 Aprilie 2016
daca societatea a intrat in faliment, lichidatorul desemnat va rezilia contractele de inchiriere pentru ca dumnealui va trebui sa valorifice (vanda) toate bunurile aflate in patrimoniul societatii.
De mentionat ca exista o deosebire intre faliment si insolventa, iar raspunsul a fost dat avand in vedere falimentul
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotract de inchiriere cu chiria neplatita TraianValer TraianValer SUNT persoana fizica si am dat in chirie unei societati comerciale un spatiu , cu contract de inchiriere inregistrat la administratia financiara. Dupa un timp ... (vezi toată discuția)
Litigiu firma in insolventa Crisbi Crisbi Firma X are o cladire inchiriata pe termen lung la firma Y,ce se intampla cu contractul valid al firmei Y in cazul in care firma X cere insolventa proprie? (vezi toată discuția)
Faliment / insolventa / sanciuni penale hunedoreanul hunedoreanul Iata care este problema. Societatea A a functionat pina acum citeva sapt intr un spatiu al unei alete societati B cam o perioada de 9 luni. Pentru a putea ... (vezi toată discuția)