avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare reducere pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare reducere pensie de intretinere

o hotarare prin care valoarea pensiei de intretinere ce trebuie platita unui minor este executorie dupa pronuntarea solutiei de catre prima instanta? Cel obligat la plata pensiei de intretinere poate solicita angajatorului sau sa reduca valoarea retinerilor salariale conform hotararii prin care obligatiile sale lunare au fost reduse sau trebuie sa astepte trecerea termenului de apel/respingerea apelului?
Daca in apel solutia se schimba, ce risca angajatorul care a dat curs noii hotarari judecatoresti prin care pensia de intretinere a fost redusa?
txs
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 13:26, 6 Aprilie 2016
Da, este executorie. Angajatorul nu riscă absolut nimic, cel mult ar trebui să restituie diferența din urmă ca pe o sumă restantă și atâta tot.
Da, este executorie
nu sa restituie, ci sa retina si datoria din urma, ca nu o plateste angajatorul din banii lui, ci din banii angajatului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu nevirata DianaX DianaX Buna ziua! Exista o hotarare judecatoreasca privind pensia de intretinere a unui minor (inclusiv cu diferente din urma). Unitatea respectiva a facut retineri ... (vezi toată discuția)
Executare judecatoreasca luciBV luciBV Am o sentinta civila prin care trebuie sa primesc 1000lei(restante salariale) si am primit doar jumatate, iar restul NU vrea sa mi-l mai dea.CE ESTE DE FACUT? (vezi toată discuția)
Retineri din salariu popescu marcela popescu marcela Buna ziua. Un angajat a fost obligat sa plateasca pensie alimentara prin hot.judecatoreasca. Societatea unde a fost angajatul a operat retinerile din ... (vezi toată discuția)