Buna ziua! Exista o hotarare judecatoreasca privind pensia de intretinere a unui minor (inclusiv cu diferente din urma). Unitatea respectiva a facut retineri din salariu, dar pe perioada concediului de odihna au "uitat" sa faca aceste retineri si virari. Cine este vinovat? Angajatul pt ca a solicitat toti banii sau angajatorul ca a omis sa-i faca popririle permanente stabilite de o instanta judecatoreasca?
atunci cand porirea este facuta prn intermediul executorului judecatoresc vinovat este angajatorul
in celalt caz angajatul care poate raspunde penal pentru abandon
Multumesc pt raspuns, insa am niste "mici" nelamuriri. Din ianuarie si pana in august am primit pensia majorata plus o mica diferenta (plati restante de 18 luni !), iar luna aceasta nu am primit decat 2% din pensia stabilita prin hotararea judecatoreasca. Hotararea fiind pusa in aplicare atatea luni de la comunicare, trebuia sa apelez la un executor judecatoresc? Inteleg ca pt platile din urma, pe care le trimite in bataie de joc, pot apela la un executor, dar pt perioada de concediu de odihna...?
...si daca tot ati fost atat de amabil sa-mi raspundeti la intrebarea cu "vinovatul", dl Tanasescu, as putea sa va intreb care sunt pasii pentru a recupera platile restante? (care ajung la 2500 lei)
De ce nu suntati mai intai la tertul poprit sa va interesati de situatie? Este posibil ca angajatul sa-si fi luat concediul numai aferent perioadei lucrate si automat banii de concediu sunt mai putini. Dv spuneti ca ati primit numai 2 %. 2% din valoarea pensiei sau 2 % din indemnizatia de concediu? Poate ca debitorul nici nu mai lucreaza la acel angajator. Clarificati mai intai aceste aspecte.