avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere, retinere de catre angajator ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere, retinere de catre angajator imposibil de efectuat

Am un angajat caruia luna aceasta nu am avut de unde sa-i retin la lichidare toata suma reprezentand pensie de intretinere in suma fixa, deoarece a avut concediu de odihna pt care a primit banii in avans.
Pe viitor am voie sa-i diminuez avansul de co, chenzina I, sau orice alte avansuri primite pana la lichidare ca sa nu mai ajung in situatia in care nu am de unde sa-i retin toata suma?
Suma ramasa restanta pot sa o retin luna viitoare in totalitate pe langa pensia de intretinere sau exista o limita?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 19:05, 18 August 2017
Pai din plata concediului trebuia sa retineti pensia fixata, cu virare catre executor sau creditor. Acuma, ca ati gresit, nu se va supara nimeni....in sensul unei validari. Eventual discutati cu angajatul ca sa vireze el obligatia ptr luna respectiva.
Eu i-am retinut o parte din suma, numai ca nu am avut de unde sa o retin in intregime deoarece ar fi iesit pe minus
Nu e un capat de tara!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu iga iga am o nelamurire; :(-plec in concediu de odihna,mi se da o anumita suma de bani, e normal ca aceasta suma sa fie retinuta din salariile urmatoare?.sau mai bine ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj ice21 ice21 Buna ziua! Doresc sa stiu daca atunci cand se mareste salariul, diferenta de pensie alimentara nevirata la timp de societate in cont bancar se poate vira luna ... (vezi toată discuția)
Factura client cu storno avans Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuenti-mi va rog daca am avut o factura de avans pentru pe care am inregistrat-o 4111=% 1834,46 4428 355,06 472 ... (vezi toată discuția)