avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inundatie apartament de deasupra
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inundatie apartament de deasupra

Am fost inundat de vecinul de la etajul doi eu locuind la et 1.
Legea 230 /2007 stabileste sanctiuni!
E nevioe de proces in instanta sau numai de reclamatie la Asociatie?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:34, 6 Aprilie 2016
Poate ar fi bine sa discutati cu vecinul intai si sa incercati sa va intelegeti amiabil. Cred ca va grabiti sa depuneti reclamatii. Sau daca ati discutat deja si nu ati ajuns la un acord, specificati va rugam. Oricum, este bine sa discutati, sa va plateasca pagubele si asa toata lumea isi vede de treaba. Daca nu accepta atunci aveti si alte posibilitati.
Daca va intelegeti nu e nevoie de proces. In instata o sa platiti: taxa timbru la valoarea pretentiilor, expertiza care sa stabileasca paguba si avocat daca va angajati.
L nr 230/2007 Art. 17
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament sau spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile sau sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.

Art. 18
In cazurile in care, in cladirile de locuinte, unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari sau chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

Daca partile nu se inteleg amiabil,numai instanta de judecata poate dispune hotarare prin care sa oblige proprietarul in al carui apartament a fost deficienta care a generat inundatia sa achite proprietarului care a suportat prejudiciile,acoperirea cheltuielilo
Procedura in instanta este complexa,imlplica stress,timp alocat termenelor de judecata,
eventual costuri aferente reprezentarii si apararii intereselor reclamantului
Asociatia de proprietari poate doar sa se implice intr-o solutionare amiabila,dar cum in astfel de situatii exista diferende de opinii vis-a-vis de valoarea prejudiciilor,uneori solutionarea se face de catre instanta de judecata,in baza probelor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari - inundatie. buna ziua. va rog sa transmiteti care este procedura pe care ... andryzs andryzs Buna ziua. Va rog sa transmiteti care este procedura pe care trebuie sa o urmeze o asociatie de proprietari in cazul de mai jos ? Un locatar are o ... (vezi toată discuția)
Inundatie - ce sa faci cand nu te intelegi cu vecinii si asociatia eliz_k eliz_k Buna ziua, Am vechea problema: m-au inundat masiv vecinii se sus. Nu vor sa plateasca daunele, administratia nu se baga. Cum se procedeaza mai departe. Avem ... (vezi toată discuția)
Am inundat apartamentul de sub mine și vecinul refuză să discutăm despre despăgubiri. mi-e teamă că îmi va cere mai mult decât sunt daunele reale, ce mă sfătuiți? Anna1308 Anna1308 Buna ziua, Pe data de 30.04.2019, racordul de apa calda din apartamentul mamei s-a rupt si a inundat apartamentul ei, etaj 1, si pe cel al vecinilor de la ... (vezi toată discuția)