avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu ApaNova din cauza vecinilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu ApaNova din cauza vecinilor

Buna ziua,

As dori, va rog mult, un sfat legat de cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie.
Locuiesc intr-un imobil cu 7 apartamente si 5 proprietari, iar contractul pentru apa rece este comun, pe numele meu.
Unul dintre proprietari refuza sa plateasca cat consuma de aproximativ un an. Cu totii avem contoare de apa si toti raportam consumul o data la doua luni, inclusiv proprietarul care nu vrea sa plateasca.
Cei de la ApaNova imi trimit somatii pentru neplata, iar eu nu stiu cum sa fac sa recuperez banii. Pot sa dau in judecata proprietarul care refuza sa plateasca si cum?
Aveti un avocat specializat intr-o astfel de speta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 03:47, 3 Iunie 2017
Da, puteti sa dati in judecata proprietarul care refuza sa plateasca apa. Aveti sanse mai mari sa castigati procesul daca reusiti sa convingeti judecatorul cu acte, martori, fapte... In acest sens sunt utile intelegerile scrie pe care le-ati incheiat cu toti vecinii dumneavoastra cu privire la gestionarea apei si plata facturii. Apoi situatia scrisa a indexurilor apometrelor tuturor vecinilor va poate fi de folos in proces. Si, nu in ultimul rand, vecinii dumneavoastra chemati ca martori in acest proces.
Pentru a gasi avocati consultati tabloul avocatilor din zona dumneavoastra.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul foarte util.
Toate cele bune!
Buna ziua!
Ati reusit sa rezolvati problema?
Din punct de vedere legal, Apa Nova aproba bransamente individuale in condominiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord comun pentru montare apometre cu citire radio CBM CBM Probleme cu un vecin care refuză plata utilităților consumate Bună seara! Locuiesc într-un bloc vechi, care are 12 apartamente.Nu suntem constituiți ... (vezi toată discuția)
Racord separat apa nova andreeamira andreeamira Va scriu in speranta ca ne-ati putea ajuta cu un sfat in privinta problemei cu care ne confruntam. Situatia sta in felul urmator: eu si sotul meu locuim ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumurilor de apa anduzexe anduzexe Buna seara, De mai bine de un an in bocul in care locuiesc s-au montat contoare noi de apa cu citire radio. Lunar primesc de la ISTA o Nota de consum ... (vezi toată discuția)