avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca suplimentara-revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca suplimentara-revisal

Daca un salariat efectueaza munca suplimentara, salariul brut diferand de la luna la luna, trebuie sa declar in Revisal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 7 Aprilie 2016
1. In Revisal veti inregistra numai drepturile banesti prevazute in contractul individual de munca (CIM).

2. Sumele brute reprezentand castigurile lunare sunt evidentiale in Declaratia nominala lunara (D112).
Nu am acest spor prevazut in contractul individual de munca. Sa inteleg ca nu trebuie transmis in Revisal...
Buna seara,
In revisal se inscrie salariul de baza si sporurile inscrise in CIM. Nu se inscrie venitul brut rezultat prin aplicarea sporurilor ori insumarea altor indemnizatii.
HG nr. 500/18.05.2011 privind registrul general de evidenţă a salariaţilor
Art. 3.
...
(2) Registrul se completează în ordinea angajării şi cuprinde următoarele elemente:
...
g) salariul de bază lunar brut şi sporurile, astfel cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă;
...

Asadar, sporurile care nu sunt stabilite in c.i.m. nu se inregistreaza in Revisal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul revisal si sporurile nepermanente draganmariana draganmariana Of, am urmatoarea problema: am o societate in care dam spor de sambata si duminica 5% iar spor de sarbatori legale la fel 5 % , acestea sunt prevazute cu act ... (vezi toată discuția)
Revisal-sporul de noapte lilianadnc lilianadnc Buna seara,inPotrivit art. 3 alin. lit.g. din HG nr.500/2011, privind registrul general de evidenta a salariatilor, registrul se completeaza in ordinea ... (vezi toată discuția)
Completarea contractului individual de munca marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua. Este corecta complectarea CIM pt o persoana -muncitor necalificat ,cu timp partial de munca de 4 ore/zi,perioada nedeterminatacu salar inscris de ... (vezi toată discuția)