avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Magazin deranjant de la intrarea in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Magazin deranjant de la intrarea in bloc

Buna ziua, de peste 5 ani spatiul comun de la intrarea in bloc este inchiriat unui mic magazin care comercializeaza: paine, bauturi racoritoare, inghetata dar si bere si bauturi spirtoase ceea ce atrage ca un magnet toti betivii din imprejurimi. Acestia consuma bauturi alcoolice in fata blocului si organizeaza petreceri pe trotuar pana la miezul noptii. Daca li se atrage atentia asupra zgomotului produs raspund obraznic si devin violenti. Ei sustin ca sunt pe spatiul public si pot face ce vor. In plus, patronul magazinului le tine partea.
Acordul pt. infiintarea unui mini magazin in spatiul comun de la intrarea in bloc a fost obtinut in urma cu 10 ani de la jumatate plus unu din locatarii blocului dar atunci nu erau astfel de probleme. Aceste probleme au aparut de cand este acest propietar de magazin care le da bautura pe datorie. Contractul cu magazinul a fost prelungit pana in 2019 de catre presedintele blocului fara sa intrebe pe nimeni mai ales ca exista restante mari la plata chiriei magazinului. Se pare ca presedintele blocului are niste avantaje personale de la acest magazin.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot face pt. a scapa de acest magazin si unde ma pot adresa pentru a stopa aceste petreceri de pe trotuarul din fata blocului.
Cel mai recent răspuns: theo38 , utilizator 17:10, 12 Aprilie 2016
Reclamatie la politie pentru tulburarea linistii publice, actiune in instanta civila pentru daune morale si desfiintarea magazinului.
Zgomotele si neplata chiriei sunt aspecte distincte cu solutionare individuala
Pentru neasigurarea programului de liniste,sesizati oficial politia responsabila teritorial
Pentru neplata chiriei-conditionat de clauzele contractual asumate,se poate analiza varianta rezilierii contractului
Faptul ca nu ni s-a cerut acordul pt. prelungirea contractului de inchiriere de catre presedintele de bloc , nu este un abuz? Presedintele de bloc se foloseste de niste semnaturi vechi de peste 5 ani pt. inchirierea unor spatii comune inclusiv a uscatoriei de la ultimul etaj. Toate acestea in conditiile in care chiriasii sunt rai platnici.
Daca betivii fac galagie pot fi amendati de politie.
Nici sa consume bauturi alcoolice in fata magazinului nu au voie si poate fi amendata firma.

Pentru prelungirea contractului trebuie semnaturi noi si nu semnaturi vechi.
Trec prin aceeasi situatie, am facut "n" sesizari la politie, cum vin asa pleaca ! Exista "beneficii" de ambele parti asa ca politia NU face nimic !

Alte discuții în legătură

Magazin in scara blocului Iael Iael Presedintele scarii vrea sa ofere un spatiu de cativa mp care se afla imediat la intrarea in scara blocului cuiva care sa-si inchida cu tamplarie pvc si sa-si ... (vezi toată discuția)
La parterul blocului în care locuiesc există un magazin alimentar ... AleF295 AleF295 La parterul blocului în care locuiesc există un magazin alimentar care comercializează băuturi alcoolice, iar cei care le consumă stau în fața ... (vezi toată discuția)
Cum ne readucem linistea scapand de spatiul comercial amenajat la parterul blocului cristian2702 cristian2702 Buna ziua, Va rugam sa ne sfatuiti cum putem retrage autorizatia de functionare a unui magazin gen alimentara, care functioneaza la parterul scarii noastre de ... (vezi toată discuția)