avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Magazin in scara blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Magazin in scara blocului

Presedintele scarii vrea sa ofere un spatiu de cativa mp care se afla imediat la intrarea in scara blocului cuiva care sa-si inchida cu tamplarie pvc si sa-si faca acolo un magazin .
Noi , proprietarii nu am stiut nimic .
Care este procentul celor care ar trebui sa-si dea acordul pt ca presedintele sa poate sa continue acest demers ?
Sau ce putem face noi cei care nu suntem de acord ?

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:05, 30 Septembrie 2009
In legea 230 din 2007 privind asociatiile de proprietari se prevede la art. 39. - Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.
Verificati mai intai daca spatiul inchiriat este comun si in conditii s-a incheiat contractul de inchiriere.
Daca nu indeplineste conditiile din lege, puteti cere in instanta anularea acestuia.
www.avocatnet.ro/content/art...
Acesta este un link care va duce la textul legii:
Cititi legea si va veti lamuri exact ce ar trebui sa faceti. Nu neglijati aspectul privind situatiile de urgenta cand va trebuie 20% din nr. proprietarilor pentru ca oricine are initiativa sa convoace adunarea generala.
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
elga50, moderator
Presedintele,nu poate lua hotărari fără să vă consulte. Totul se face in litera și spiritul legii.In cazul nostru 230/2007.
Hotararile se iau cu 50 plus 1.
Spatiu unde se doreste a se face aceasta constructie , este chiar accesul in scara blocului .
S-a facut o lista in care jumatate dintre vecini au semnat ca se opun .
La unele apt nu locuiesc propretarii , sunt inchiriate si nu avem cum sa luam semnatura proprietarilor iar de la chiriasi nu am solicitat .
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
Iael, utilizator
E foarte importanta acea jumatate care vrea sau nu vrea sa se inchirieze o parte din spatiul proprietate comuna. Dar ca sa fie si o hotarare luata legal trebuie obtinut acceptul a jumatate plus unul. Mai cautati printre cei care nu v-au semnat sa semneze , depasiti procentul de 50% si impuneti-va vointa prin inaintarea acestui vot presedintelui.

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu depozitare pe scara blocului - problema! lexanu lexanu Buna seara! Multumesc pentru faptul ca citit aceste randuri in primul rand. In al doilea rand doresc sa aduc in cunostinta dumneavoastra o problema foarte ... (vezi toată discuția)
Acord asociatie proprietari pentru amplasare banner in dreptul apartamentului ClaudiuCloud ClaudiuCloud Buna ziua, Dorim sa aplasam un banner pe fatada blocului, in dreptul apartamentului unde avem inchiriat spatiul de birou (balcon, colt bloc, fata ... (vezi toată discuția)
Chirie perceputa de proprietari de la asociatia de proprietari care foloseste o incapere comuna din scara blocului hhs hhs Ce trebuie sa declare proprietarii apartamentelor dintr-un bloc daca percep o taxa de folosinta a unei incaperi comune ? Ce consecinte legale sunt? Ce trebuie ... (vezi toată discuția)