avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... NORMA DIDACTICA EDUCATOARE
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

NORMA DIDACTICA EDUCATOARE

BUNA ZIUA!VA ROG SA MA LAMURITI IN LEGATURA CU NORMA DIDACTICA A UNUI CADRU DIDACTIC,RESPECTIV EDUCATOARE. NU INTELEG DE CE O EDUCATOARE ,DE LA O GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT ,ESTE PLATITA PENTRU O NORMA DIDACTICA DE 100 DE ORE,DIN MOMENT CE ,ZILNIC ACEASTA LUCREAZA EFECTIV 5 ORE .DE EXEMPLU INTR-O LUNA DE 23 DE ZILE DE ACTIVITATE IN CARE EFECTUEAZA 115 ORE SUNT PLATITE DOAR 100 DE ORE.
AM CONSTATAT ACEASTA ANORMALITATE ,DUPA PAREREA MEA ,ATUNCI CAND FIIND INCADRATA ,IN LUNA MARTIE,LA PLATA CU ORA,IMPREUNA CU O ALTA COLEGA . EU AM LUCRAT 19 ZILE A CATE 5 ORE ZILNIC (95 ore ),COLEGA 4 ZILE A CATE 5 ORE ,AM FOST PLATITA DOAR PENTRU 80 DE ORE,PE MOTIV CA DEPASIM CUMULAT NORMA DIDACTICA DE 100 DE ORE A UNEI EDUCATOARE. .NU CRED CA ESTE CORECTA O ASTFEL DE SALARIZARE. CE DEMERSURI PUTEM INTREPRINDE IN ACEST SENS SI CAREI INSTITUTII NE PUTEM ADRESA ,DEOARECE ,FACAND UN CALCUL ,PE PARCURSUL UNUI AN SCOLAR ,COSTAT CA SE MAI PIERDE APROAPE INCA UN SALARIU?
O ALTA PROBLEMA O AVEM ,NOI EDUCATOARELE DE LA GRADINITELE CU PROGRAM PRELUNGIT CU ACTIVITATEA PE PERIOADA VACANTELOR,FIIND OBLIGATE SA EFECTUAM ACTIVITATEA IN ACEASTA PERIOADA A VACANTEI ,FARA A FI PLATITE ,DESI AR TREBUI SA NE EFECTUAM CONCEDIUL DE ODIHNA.DIRECTORUL UNITATII NE ADUCE CA SI JUSTIFICARE DESERVIREA COMUNITATII.
DE ASEMENEA AS DORI SA STIU DACA IN INTERVALUL CELOR 5 ORE DE ACTIVITATE,EDUCATOARELE POT BENEFICIA ,CA SI INVATATORII DE O PAUZA LEGALA .DACA ,DA ,VA ROG SA IMI COMUNICATI TEMEIUL LEGAL SAU DE ASEMENEA CE SE POATE FACE IN ACEST SENS,DEOARECE ,PE PARCURSUL CELOR 5 ORE EFECTIVE DE ACTIVITATE CU COPIII,CONSIDER CA ESTE NECESARA O PAUZA DE 15 MINUTE.
VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Cel mai recent răspuns: VarvaraEllena , utilizator 20:20, 20 Februarie 2017
Buna seara ! Si eu am aceeasi problema. La mine este usor diferita situatia : sunt titular pe post de educatoare, dar au ramas posturi libere care s-au impartit la " plata cu ora", in urma adresei dnei inspector general si a unei cereri de suplinire. Ideea e ca pana anul trecut scolar, 2015, cadrele care au suplinit in acest regim( timp de 6-7 ani), au fost platite cu 5 ore/zi. Crezand ca e corect, asa am procedat si eu, completand formularul , pentru 5 ore/zi. Mi s-a facut un mare scandal pentru faptul ca asa ceva nu e normal, cum adica sa am eu aprox 100 ore/luna ( in lunile intregi), adica ar fi fost o nesimtire din partea mea. Mentionez ca programul de 5 ore cu copiii, la norma de baza, nu se suprepune cu programul in regim de "plata cu ora".
Va rog, daca puteti, luminati-ma, trebuie ssa inteleg si eu ceva !!! Ce e de facut ?

Va Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp pentru mers la toaleta Crinacora09 Crinacora09 Aș vrea să știu dacă există vreo bază legală prin care să se reglementeze pauze pentru mers la toaletă? Programul unei educatoare la grădiniță ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare CRISTINA AVADANI CRISTINA AVADANI Am si eu o nedumerire....sunt educatoare si in luna februarie am suplinit o colega timp de 7 zile. Precizez ca eu sunt educatoare la o gradinita cu program ... (vezi toată discuția)
Incadrare in munca HoriaB HoriaB Se mai poate beneficia de reducerea normei didactice in cazul in care se revine la catedra mai repede cu 1 an si in oras nu exista cresa? (vezi toată discuția)