Buna seara ! Sunt divortat , copilul e cu mama in Romania . Eu lucrez in Germania . Momentan sunt in somaj . Pensia alimentara am stabilit-o la 200 euro . Tinand cont ca am somaj 500 euro lunar , din care trebuie sa platesc : pensie alimentara , chiria ( in Germania) si alte cheltuieli lunare, cum pot cere micsorarea pensiei alimentare sau stabilirea ei raportata la salariul minin , care aici e de 451 euro luna ? Sunt in somaj din decembrie . Pana acum am trimis lunar cei 200 de euro , dar acum nu cred ca mai reusesc . Suntem divortati in Romania .
Multumesc !
Rămâne restanță pe care o veți plăti când veți avea posibilitate financiară. Pentru 2 luni nu vi se întâmplă nimic, dar dacă nu plătiți 3 luni, creditorul poate să vă facă plângere penală. Însă și așa, dacă la audieri dovediți că nu din rea-credință nu ați plătit, ci pentru că nu mai aveți posibilități materiale, nu veți păți nimic în penal. Dar în civil puteți fi executat silit pentru sumele rămase restante, și veți suporta și cheltuielile cu executorul.
Vă sfătuiesc să vă grăbiți cu acțiunea în instanță prin care să cereți micșorarea obligației de întreținere la 25% din venitul lunar de acum.
La 500 de EURO șomaj, ar fi legal de plătit maxim 125 EURO lunar: 500x25%=125.
Pensie alimentara
sipiran
Dupa divort, prin decizie, trebuie sa platesc 25% din venit pensie alimentara pt un copil.La data stabilirii avem servici dar dupa o luna am devenit somer.As ... (vezi toată discuția)