avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Refuz supermarket emitere factura produse destinate ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Refuz supermarket emitere factura produse destinate revanzarii

Unele hypermarketuri si supermarketuri refuza sa emita o factura fiscala in cazul produselor destinate revanzarii. Un hypermarket elibereaza factura fiscala, dar nu daca printre produse se afla si tutun sau bauturi alcoolice, iar pe factura scrie ca produsele nu sunt destinate revanzarii.

Alt hypermarket, in schimb, elibereaza factura fiscala pentru orice produs si pe factura nu se specifica nimic de genul "este interzisa revanzarea produselor". Asa mi se pare normal.

Indiferent ce fel de magazin ai, ca e mai mic sau mai mare, daca vine un client si iti solicita o factura fiscala si pentru un pachet de tigari sau un pachet de guma, tu esti obligat sa-i emiti factura, indiferent de valoare si nici nu te intereseaza ce face clientul cu produsul respectiv, ca il revinde sau nu.

Unele hypermarketuri spun ca ele au un regulament intern, ca vand cu amanuntul si de asta nu vor sa dea factura fiscala, decat daca specifica pe factura ca produsele nu sunt destinate revanzarii.

Intrebarea mea este daca aceasta practica este legala. Eu cred ca nu poti sa-ti faci un regulament intern care sa contravina cu legislatia in vigoare.

Cel mai recent răspuns: AdrianaCameliaS , utilizator 23:14, 6 Aprilie 2016
Solicitati in scris si apoi reclamati. Legea care interzicea revanzarea din magazinele cu amanuntul a fost modificata si a fost anulat acel articol.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revanzarea produselor belacsaba belacsaba Buna ziua mi-am deschis un magazin mixt.intrebarea este pot sa cumper produse din hypermarketuri pentru revanzare sau numai din [EDITAT] magazine de tip ... (vezi toată discuția)
Comert cu amanuntul niconica niconica Daca vand unei firme o cantitate mai mare de produse, in conditiile in care in obiectul de activitate am doar comert cu amanuntul am dreptul sa emit chitanta ... (vezi toată discuția)
Specula? daca doresc cumpararea unui produs dintr-un hyparmarket pt a-l revinde? g.neacsa g.neacsa contabila pe care o cunosc a spus ca operatia de cumparare dintr-un magazin altul decat en-gros,in vederea revanzarii respectivelor produse se numeste ... (vezi toată discuția)